“Σκληρό ροκ” στη Βουλή: Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά, Σκοπιανό και Novartis – Ο…χάρτης της μυστικής “ψηφοφορίας” – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης που κατέθεσε η ΝΔ για τη σύσταση ειδικής Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για το αδίκημα της απιστίας του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Ανδρέα Ξανθού και του Παύλου Πολάκη, με βάση τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή σχετικώς με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η πρόταση της ΝΔ απορρίφθηκε ως ήταν αναμενόμενο – Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας διαμορφώθηκαν ως εξής:

Για τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές . Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 238. ‘Ακυρα ψηφοδέλτια 29. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 151. Παρών ψήφισαν 1 ..

Για τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ψήφισαν 267 συνολικά βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 234. ‘Ακυρα 33 ψηφοδέλτια. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 88. Κατά της πρότασης ψήφισαν 145 . Παρών ψήφισαν 1 .

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ψήφισαν συνολικά 267 βουλευτές. Βρέθηκαν στην κάλπη 267 ψηφοδέλτια. Έγκυρα ψηφοδέλτια 236. ‘Ακυρα ψηφοδέλτια 31. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 86. Κατά της πρότασης ψήφισαν 149. Παρών ψήφισαν 1 .

Υπέρ της πρότασης δήλωσαν ότι ψήφισαν η ΝΔ και η ΧΑ, η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, έριξαν στις κάλπες άκυρο ψηφοδέλτιο ενώ το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.Η συζήτηση εξελίχθηκε σε μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση, με τον Πρωθυπουργό και τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταλλάσσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Στο επίκεντρο, η υπόθεση Novartis, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και ιδίως η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, και το Σκοπιανό.

Μητσοτάκης: Απαράδεκτη η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών – Η κυβέρνηση υποτίμησε το περιστατικό – ΒΙΝΤΕΟ

«Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις» τόνισε στην πρωτολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία.

«Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει ότι η εποχή μας απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα εγρήγορση και αποφασιστικότητα. Δυστυχώς για την πατρίδα μας σε αυτή την κρίσιμη εποχή η κυβέρνηση δεν διαθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι χειρισμοί της στα εθνικά θέματα είναι ανεύθυνοι και επιπόλαιοι και στοχεύουν πρωτίστως και μικροκομματικούς τακτικισμούς. Αυτό δείξατε από το θέμα με τα Σκόπια μέχρι τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αναρωτιέμαι, συνεχίζετε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του ταξιδιού Ερντογάν στην Αθήνα;» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποτίμησε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών. «Όπως είχατε υποτιμήσει και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού από τουρκικό πλοίο» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, όπως έχει προτείνει η ΝΔ από το 2016. «Για να μην κάνει ο καθένας του κεφαλιού του, όπως συμβαίνει σήμερα με τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών που έχουν διαφορετικές απόψεις σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα» τόνισε.

«Είμαστε ενωμένοι και έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να υπερασπίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα. Είμαστε φιλειρηνικός λαός, αλλά αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται από κανέναν ως αδυναμία» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης για Novartis: Μην τολμήσετε να κλείσετε άρον-άρον την προανακριτική – BINTEO

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κλείσει άρον-άρον την Προανακριτική για τη Novartis πριν αποκαλυφθεί η “σκευωρία”.

“Να μην τολμήσετε να κλείσετε άρον αρον την επιτροπή, αλλά να λειτουργήσει μέχρι τέλους, να λάμψει η αλήθεια και να φανεί το μέγεθος της σκευωρίας”, είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι η πρόταση της ΝΔ γίνεται και “για να απαντήσουμε στη δική σας δειλία, διότι περί δειλίας πρόκειται να εξαιρέσετε τους δικούς υπουργούς από τον έλεγχο”

O κ. Μητσοτάκης ζήτησε να προσέλθουν στην Επιτροπή οι μάρτυρες για να φανεί η βασιμότητα των ισχυρισμών τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλετε να εξεταστούν οι μάρτυρες γιατί φοβάστε ότι θα καταρρεύσει η υπόθεση».

«Αρκείστε στην κατασκευή υπόπτων και επιδιώκετε να σέρνετε η υπόθεση να δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο… Δεν θα σας περάσει, η υπόθεση θα φθάσει μέχρι το τέλος» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση στο παρελθόν αρνήθηκε την σύσταση κάθε επιτροπής που έχει ζητήσει, από το τι έγινε στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και στα capital controls, μέχρι τον κ. Καμμένο που καλύπτετε. Εμείς αντίθετα έχουμε υπερψηφίσει όλες τις επιτροπές που έχει ζητήσει η κυβέρνηση. Ακόμη και για τη Novartis είπαμε να συσταθεί αλλά να λειτουργήσει μέχρι τέλους (…) Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι δική μας πρόταση είναι αντιπερισπασμός, ότι τα όποια λάθη σταμάτησαν το 2015 και ότι εσείς έχετε ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για εσάς δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες; Τα τρία χρόνια που κυβερνάτε ποιους ελέγχους κάνατε; Ποιο κύκλωμα ξηλώσατε; Γιατί δεν προχωρήσατε σε αγωγή κατά της Novartis ζητώντας αποζημίωση; Ποιές άλλες φαρμακευτικές εταιρείες ελέγξατε; Δεν κάνατε απολύτως τίποτα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Η απαίτηση να διερευνηθούν οι ευθύνες μέχρι το 2015 και όχι μέχρι το 2018 είναι προκλητική και δεν γίνεται δεκτή» τόνισε.

Ο αριθμός των συνταγών αυξήθηκε σχεδόν 50%! Από τις 5,3 εκατ. μηνιαίως το 2014, σε 6,3 εκατ. το 2016 και συνέχισαν να αυξάνονται και το 2017. Όχι μόνο δεν νοικοκυρέψατε την κατάσταση, αλλά η υπερσυνταγογράφηση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο (…) Tο μόνο που έχει πετύχει αυτή η κυβέρνηση είναι η επιστροφή των επίορκων λειτουργών της Υγείας στην υπηρεσία τους. Και οι διορισμοί ιδιοκτητών βουλκανιζατέρ στα δημόσια νοσοκομεία, με μόνο κριτήριο ότι είναι πολιτικοί φίλοι του κ. Πολάκη. Αυτή είναι η κατάντια σας, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, είπε πως «όταν κατάλαβε ότι κατέρρευσε η μεθόδευση περί ποινικών ευθυνών, μίλησε για πολιτικές ευθύνες. Τις πολιτικές ευθύνες τις πιστώνουν ή τις χρεώνουν οι πολίτες με εκλογές. Και επειδή χθες ήμουν στη Ρόδο, σας προκαλώ: Ιδού η Ρόδος, κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης».

«Το ηθικό πλεονέκτημα ποτέ δεν το είχατε. Αποδείχτηκε με τα ταξίδια στη Βενεζουέλα παρέα με ειδικούς σε offshore. Τους στημένους διαγωνισμούς τηλεοπτικών αδειών, την ανοχή στο λαθρεμπόριο. Τη συμμαχία με βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου και τους μεσάζοντες που ξαναβάλατε στο ΥΠΕΘΑ.

Διορίζετε από πόρτες και παράθυρα. Στο Δημόσιο και σε ελεγχόμενες από αυτό επιχειρήσεις, όπως τα ΕΛΠΕ. Εκεί που ο «αρχάγγελος της κάθαρσης» ο κ.Παπαγγελόπουλος, διόρισε τον γιο του. Βάζετε κομματικά σας στελέχη σε θέσεις θεσμικά ανεξάρτητες, όπως ο κ.Κουτεντάκης στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μήνυμα Τσίπρα στην Άγκυρα: Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν – BINTEO

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε, με την παρέμβασή του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ζήτησε να μείνουν τα εθνικά θέματα έξω από το γήπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

“Είναι αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, είναι αδιαπραγμάτευτη η Κυπριακή ΑΟΖ και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, ως κράτος μέλος της Ε.Ε.. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Και ας το έχουν όλοι καλά στο μυαλό τους. Παιχνίδια με την Ελλάδα δεν μπορούν να παίζουν. Η Ελλάδα έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου για συνεννόηση και συνεργασία όχι για παιχνίδια”, επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την προκλητικότητα της Τουρκίας τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και να σταθμίζουμε τα βήματα μας. Για τον εαυτό του σημείωσε πως ότι είχε να πει για την Τουρκία τα είπε ενώπιον του Τούρκου προέδρου στο Μέγαρο Μαξίμου και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη αν “τολμά” να τα πει και ο ίδιος μπροστά στον κ. Ερντογάν.

Τσίπρας: Κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού η πρόταση της ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

“Κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού” από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής σε βάρος των υπουργών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη.

Μίλησε για “άσκηση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη σε μια φτηνή επικοινωνιακή πολιτική αντιπερισπασμού” την οποία, όλως τυχαίως, θυμήθηκαν μετά την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει υπέρ της πρότασης της Ν.Δ. «θα βγείτε και θα πείτε: ορίστε έχουν κι αυτοί τις ενοχές τους, όλοι ένοχοι, άρα ουδείς ένοχος».

«Αν δεν ψηφίσουμε την πρότασή σας, θα πείτε ότι κάτι κρύβουν και προστατεύουν τους υπουργούς τους», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι δεν τόλμησε «καν να φτάσει στην κάλπη».

«Με αυτήν την τακτική εκτίθεστε περισσότερο. Λες και ο κόσμος που σας ακούει δεν έχει καταλάβει τι γίνεται», συμπλήρωσε

Καταλόγισε, δε, στη Ν.Δ. ότι «μιλάτε για οικογενειοκρατία εσείς που διορίσατε όλα τα δισέγγονα και βαφτιστήρια στον νομό Χανίων».

«Μιλήσατε για το ηθικό πλεονέκτημα. Τι θέλετε να συγκρίνουμε; Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έναντι της ηθικής του παλαιού κομματικού συστήματος;», διερωτήθηκε και υπογράμμισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. πως «η ευθιξία Μητσοτάκη είναι μια λέξη που δεν εγγράφεται προφανώς στο δικό σας λεξιλόγιο».

“Η κ. Αντωνοπούλου παραιτήθηκε και επέστρεψε τα 23.000 ευρώ, εσείς τα 200 εκατομμύρια ευρώ που πήρε η Νέα Δημοκρατία δανεικά και αγύριστα, θα τα επιστρέψετε ποτέ;”, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τσίπρας: Αναρωτιόμουν αν αξίζει να σπαταλήσω τον χρόνο μου,μας κοιμίσατε – Μητσοτάκης: Θεσμική υποχρέωση η παρουσία σας στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν σας κρύβω ότι αναρωτιόμουν σήμερα όλη μέρα αν αξίζει τον κόπο να έρθω στη βουλή να σπαταλήσω μέρος του πολύτιμου χρόνου μου κι εγώ και το μισό υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να βρεθώ σε μια εμφανώς κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού που επιχειρεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την πρόταση για σύσταση προανακριτικής για τρεις υπουργούς της κυβέρνησης” τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

“Αν έχει δηλαδή νόημα να ερχόμαστε εδώ και να σπαταλάμε τον χρόνο μας για να παρακολουθούμε την άσκηση της Ν.Δ. σε μια φτηνή επικοινωνιακή γυμναστική αντιπερισπασμού. Ήρθα όμως για να ακούσω τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης-πιστεύω το οφείλω- και ακούγοντάς τον θέλησα να πάρω τον λόγο. Μια ομιλία, που βλέποντας τα πρόσωπα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, μάλλον τους γέμισε με απαισιοδοξία και θλίψη. Μια ξέπνοη ομιλία , μας κοιμίσατε επί 35 λεπτά, ευτυχώς στο τέλος ανεβάσατε στημένα τους τόνους μέσα από το κείμενο που κάποιοι σας έχουν ετοιμάσει” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

“Η παρουσία σας στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι σπατάλη χρόνου, είναι υποχρέωσή σας θεσμική” τόνισε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε σε υπουργούς που δεν έρχονται στη βουλή για να απαντήσουν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

“Είναι υποχρέωσή σας να βρίσκεστε εδώ πέρα κ. Τσίπρα και να λογοδοτείτε στο κοινοβούλιο και να δίνετε εκείνες τις απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία σας θέτουν” είπε.

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Μιλήστε με τον Ερντογάν για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί – ΒΙΝΤΕΟ

Στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

“Η δουλειά σας δεν είναι να κάνετε διαπιστώσεις και να μας λέτε ότι υπάρχει ένταση και κλιμάκωση στο Αιγαίο. Η δουλειά σας είναι να μας πείτε τι κάνετε για να αντιμετωπίσετε μία γεωπολιτική πραγματικότητα που είναι διαφορετική από εκείνη που ήταν τα τελευταία χρόνια. Αν έχετε την διάθεση να οικοδομήσετε εθνική ενότητα και να συνομιλήσετε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε επιπόλαιο τον Πρωθυπουργό και αναφέρθηκε στο Σκοπιανό: “Στο Σκοπιανό είχατε την δυνατότητα να εμπλέξετε τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν το κάνατε, μιλήσατε πρώτα με τον κ. Ζάεφ και μετά με τους αρχηγούς των κομμάτων… Παρουσιάσατε σαν όχλο και κατηγορήσατε τους πολίτες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια… Πρώτα μας χλευάσατε, μετά ήλθατε στην δική μας θέση για αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων ως προϋπόθεση για τη όποια λύση, και τώρα ήλθε ο κ. Ζάεφ να ζητήσει με περίσσιο θράσος την αλλαγή του δικού μας Συντάγματος”.

“Θεωρείτε ότι είναι σοβαρή η εικόνα μίας κυβέρνησης όπου ο υπουργός Εξωτερικών διαφωνεί με τον υπουργό ‘Αμυνας για ένα μείζον ζήτημα εξωτερικής πολιτικής; Όταν οι δύο υπουργοί θα είναι δίπλα σας στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ποιος θα εκφράζει την Ελληνική Δημοκρατία, ο υπουργός Εξωτερικών ή ο υπουργός Αμύνης; Δεν συνομιλείτε με την ηγεσία των Σκοπίων ως αρχηγός κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λέτε εσείς, άλλα λέει ο κ. Καμμένος, δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης αυτής. Έχετε επιλέξει να συμπορευτείτε με έναν άνθρωπο που δεν σας ενώνει τίποτε ιδεολογικά παρά μόνο η αγάπη για την εξουσία και την καρέκλα” συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στον Πρωθυπουργό, ρωτώντας τον αν αληθεύει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, του υποσχέθηκε ότι θα εκδώσει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

“Μας μιλήσατε για διαύλους επικοινωνίας. Είναι σημαντικό να υπάρχουν. Όμως φαίνεται ότι η εμπιστοσύνη έχει διαρραγεί από μια άλλη τηλεφωνική συνομιλία, την επόμενη της σύλληψης των «οκτώ». Δεν μας έχετε ενημερώσει ποτέ γι’ αυτή την συνομιλία, έχουμε ακούσει μόνο την εκδοχή του Τούρκου προέδρου. Τη δική σας εκδοχή δεν την έχουμε ακούσει” είπε.

“Αφού υπάρχει αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας, γιατί δεν τον αξιοποιήσατε και τώρα ; Καλέσατε τον Τούρκο πρόεδρο ή τον Τούρκο πρωθυπουργό να εκφράσετε την αγανάκτησή σας για το γεγονός ότι δύο Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας για ένα συνηθισμένο περιστατικό που σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν λυνόταν σε επιχειρησιακό επίπεδο. Αφού λοιπόν κρίνετε ότι υπάρχει τέτοιου είδους δυνατότητα επικοινωνίας, αξιοποιήστε και αυτή τη φορά τον δίαυλο επικοινωνίας, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, όπως οφείλει να κάνει η Τουρκία» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά με την πρότασή του κόμματός του για προανακριτική, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι “δεν υπάρχει ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Κάηκε το ηθικό σας πλεονέκτημα”.

Απαντώντας στον Πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “είναι υποχρέωσή σας κύριε Τσίπρα να βρίσκετε εδώ” και τόνισε ότι “δεν θα δεχθώ από εσάς καμιά απολύτως υπόδειξη ούτε για το ήθος μου ούτε για τον τρόπο που αρθρώνω τον πολιτικό μου λόγο”.

Τέλος απηύθηνε ερώτηση στον Αλέξη Τσίπρα αν στην προανακριτική για τη Novartis θα έλθουν να καταθέσουν οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Τον Τούρκο Πρωθυπουργό ή Πρόεδρο θα τον καλέσω στο τηλέφωνο όταν κρίνω εγώ – ΒΙΝΤΕΟ

«Τον Τούρκο Πρωθυπουργό ή Πρόεδρο θα τον καλέσω στο τηλέφωνο όταν κρίνω εγώ σε συνεννόηση με την ηγεσία του Στρατού, όταν κρίνω εγώ ότι αυτή η επικοινωνία θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και δεν θα κάνει χειρότερα τα πράγματα», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που νωρίτερα τον είχε καλέσει να πάρει τον Ερντογάν για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Είναι ανεύθυνο από την πλευρά σας να βγαίνετε στο ελληνικό κοινοβούλιο και να εγκαλείτε τον Πρωθυπουργό γιατί δεν το έπραξε αυτό ακόμα», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε large – Ο Σαμαράς προεξοφλεί ότι θα είμαι στον Κορυδαλλό – ΒΙΝΤΕΟ

«Σας ευχαριστώ κ. Μητσοτάκη γιατί τουλάχιστον εσείς προεξοφλείτε ότι θα κάθομαι σ’ αυτά τα έδρανα, διότι ο κ. Σαμαράς προεξοφλεί ότι θα είμαι στον Κορυδαλλό μετά τις εκλογές, είσαστε, πράγματι, large εσείς και μας δίνετε την ευκαιρία να καθόμαστε στα έδρανα της αντιπολίτευσης», είπε γελώντας στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πάντως, μην αγχώνεστε, οι εκλογές θα γίνουν στην συνταγματικά καθορισμένη ημερομηνία, θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του ’19 και μέχρι τότε δεν θα υπάρχει “σκανδαλολογία”, θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα και οι αθώοι θα είναι αθώοι και οι ένοχοι θα πληρώσουν τις ευθύνες τους», είπε ακόμη Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Εσείς ξαφνικά αλλάξετε θέση όταν είδατε κάποιους διαδηλωτές στους δρόμους. Εσείς αλλάξατε θέση, όχι εμείς, όχι εγώ», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Μητσοτάκη αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ και σημείωσε ότι σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ο ίδιος έχει και διατυπώνει εξαρχής την εθνική γραμμή για σύνθετη ονομασία, erga omnes, δηλαδή αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας.

«Η ακροδεξιά είναι στο κόμμα σας», σημείωσε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΝΔ και τον κατηγόρησε για «εμμονή να επιτίθεται στην Αριστερά». «Σας έχει πάρει την ηγεμονία η άκρα δεξιά και εσείς δεν είστε του μεσαίου χώρου, είστε γιαλαντζί φιλελεύθερος, είστε κι εσείς ένας πολιτικός της άκρας δεξιάς», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ