Τσίπρας: Αναρωτιόμουν αν αξίζει να σπαταλήσω τον χρόνο μου,μας κοιμίσατε – Μητσοτάκης: Θεσμική υποχρέωση η παρουσία σας στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

“Δεν σας κρύβω ότι αναρωτιόμουν σήμερα όλη μέρα αν αξίζει τον κόπο να έρθω στη βουλή να σπαταλήσω μέρος του πολύτιμου χρόνου μου κι εγώ και το μισό υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να βρεθώ σε μια εμφανώς κακοστημένη απόπειρα αντιπερισπασμού που επιχειρεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την πρόταση για σύσταση προανακριτικής για τρεις υπουργούς της κυβέρνησης” τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, σχετικά με την πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους κ.κ. Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη. “Αν έχει δηλαδή νόημα να ερχόμαστε εδώ και να σπαταλάμε τον χρόνο μας για να παρακολουθούμε την άσκηση της Ν.Δ. σε μια φτηνή επικοινωνιακή γυμναστική αντιπερισπασμού. Ήρθα όμως για να ακούσω τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης-πιστεύω το οφείλω- και ακούγοντάς τον θέλησα να πάρω τον λόγο. Μια ομιλία, που βλέποντας τα πρόσωπα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, μάλλον τους γέμισε με απαισιοδοξία και θλίψη. Μια ξέπνοη ομιλία , μας κοιμίσατε επί 35 λεπτά, ευτυχώς στο τέλος ανεβάσατε στημένα τους τόνους μέσα από το κείμενο που κάποιοι σας έχουν ετοιμάσει” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

“Η παρουσία σας στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν είναι σπατάλη χρόνου, είναι υποχρέωσή σας θεσμική” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε σε υπουργούς που δεν έρχονται στη βουλή για να απαντήσουν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέχου.

“Είναι υποχρέωσή σας να βρίσκεστε εδώ πέρα κ. Τσίπρα και να λογοδοτείτε στο κοινοβούλιο και να δίνετε εκείνες τις απαντήσεις στα ερωτήματα τα οποία σας θέτουν” είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ