Μπακογιάννη: Η Τουρκία δεν προκαλεί μόνο στα Ίμια άλλα σε ολόκληρο το Αιγαίο

“Χρειάζεται μια πιο ουσιαστική απάντηση στα θέματα αυτά. Διαπιστώνω αργές αντιδράσεις και ανακλαστικά της ελληνικής κυβέρνησης” δήλωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στις τουρκικές παραβιάσεις και την ένταση στην περιοχή των Ιμίων.

“Η Τουρκία δεν προκαλεί μόνο στα Ίμια, άλλα σε ολόκληρο το Αιγαίο και ο Ταγίπ Ερντογάν θέλει να δείξει στο εσωτερικό του μέτωπο ότι βάλλεται πανταχόθεν” δήλωσε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και κινητοποίηση της Ελλάδας με σοβαρότητα προς το εξωτερικό γιατί η Τουρκία θα συνεχίσει αυτή την τακτική προσθέτοντας ότι η ευρωπαϊκή πίεση δεν λαμβάνεται πλέον σοβαρά υπόψιν από την τουρκική πλευρά.

“Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί και τις δύο πλευρές για αποκλιμάκωση, ενώ μία πλευρά είναι αυτή που κλιμακώνει… Στο τέλος θα μείνει μια ατμόσφαιρα σαπίλας”.

Όσον αφορά την υπόθεση της Novartis η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα δεχθεί σπίλωση στελεχών άνευ αποδεικτικών στοιχείων. “Χρειάζεται να χυθεί άπλετο φως, αλλά όχι λάσπη στον ανεμιστήρα” τόνισε.

Όπως επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ, “η λογική να σπιλώνεις πολιτικά στελέχη για να κερδίσεις ένα μικροπολιτικό όφελος, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ… Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση προσπάθησε να κερδίσει κομματικά οφέλη θα βλάψει την ουσία της υπόθεσης, και δεν θα δικαιώσει τον απλό Έλληνα πολίτη”.

Στο τέλος, σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, θα μείνει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα σαπίλας της πολιτικής ζωής του τόπου και η πραγματική έρευνα για την εταιρεία δεν θα αποκαλυφθεί.

Πηγή πληροφοριών: skai.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ