Απειλές κατά Κοτζιά και άλλων τριών υπουργών για το Σκοπιανό – Τι αναφέρουν οι επιστολές – ΒΙΝΤΕΟ

Δυο απειλητικές επιστολές εστάλησαν στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ αντίστοιχες απειλές έχουν δεχθεί ακόμη τρεις υπουργοί, σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων.Σύμφωνα με πληροφορίες, η μια επιστολή προς τον κ. Κοτζιά είναι δακτυλογραφημένη ενώ η άλλη χειρόγραφη. Και οι δύο είναι ανυπόγραφες, ενώ δεν είχε ξεκαθαριστεί εάν πρόκειται για διαφορετικούς αποστολείς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πρώτη επιστολή στον κ. Κοτζιά αναφέρει ότι επιφυλάσσουν τρεις σφαίρες για εκείνον και την οικογένειά του, ενώ στη δεύτερη γίνεται λόγος για είσοδο του στρατού στη Βουλή.Η μία από τις επιστολές που εστάλη στον Νίκο Κοτζιά κοινοποιήθηκε σε ακόμη τρεις υπουργούς και συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή και στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

Όλες οι επιστολές έχουν σταλεί προς έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για την αναζήτηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού ώστε να εντοπιστούν οι αποστολείς, ενώ την υπόθεση ερευνά η Κρατική Ασφάλεια.

Την αποκάλυψη της είδησης έκανε το πρωί μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Ο κ. Τόσκας είπε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του, αναφέροντας ότι έλαβε απειλητική επιστολή, που έγραφε “έχουμε τρεις σφαίρες για σένα”.

Ο κ. Τόσκας μιλώντας στη συνέχεια στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι «υπάρχουν επιστολές και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται».«Tώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός που έστειλε την επιστολή. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν», σημείωσε ο υπουργός.Εμείς δεν παίζουμε με σκοπιμότητες, οφείλουμε να παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια ώστε να απομονωθούν οι άνθρωποι αυτοί από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν όσοι επιθυμούν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο, συμπλήρωσε ο κ. Τόσκας.

Η απάντηση Κοτζιά για τις σφαίρεςΣτην απειλητική επιστολή που δέχθηκε αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.“Επί χρόνια συγκεκριμένα συστήματα, έντυπα και κανάλια με συκοφαντούν ώστε να με στοχοποιήσουν. Τους ενοχλεί ότι δεν με κρατά κάνεις. Είναι οι ηθικοί αυτουργοί των απειλών για τη σωματική ακεραιότητα και ζωή μου. Περιμένω ΝΔ και Ιερά Σύνοδος να τις καταδικάσουν χωρίς μεν και αλλά.” έγραψε ο κ. Κοτζιάς.Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη έκανε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος είπε ότι ο κ. Κοτζιάς έλαβε απειλητική επιστολή, όπου έγραφαν “έχουμε τρεις σφαίρες για σένα”.Κόντρα Μαξίμου-ΝΔΠολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την απειλητική επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών.”Μετά τις «σφαίρες για τους προδότες» που υποσχόταν η επικεφαλής ακροδεξιού κόμματος σε κάλεσμά της για το συλλαλητήριο της Κυριακής, σήμερα οι σφαίρες έφθασαν με απειλητικές επιστολές στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά” αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του.”Η Νέα Δημοκρατία εδώ και δύο ημέρες δεν έχει βρει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τις φασιστικές απειλές. Όσοι αγκαλιάζουν την ακροδεξιά, χαϊδεύουν τα αυτιά των μισαλλόδοξων πατριδοκάπηλων και επιχειρούν να διχάσουν τους Έλληνες, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους” προσθέτει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.Στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με την απειλητική επιστολή που εστάλη στον Νίκο Κοτζιά, απάντησε η Νέα Δημοκρατία.”Εν αντιθέσει με άλλους, είναι διαχρονικά αυταπόδεικτο ότι η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα τη βία από όπου και αν προέρχεται. Και προφανώς αυτό ισχύει και για τις απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών.Κατά τα λοιπά, το ποιος δείχνει ανοχή στη βία και κυρίως ποιος εξακολουθεί να διχάζει τους Έλληνες, το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες” αναφέρει η ΝΔ.

“Οι απειλές που δέχτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

“Αναμένουμε την κατηγορηματική καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Είναι ευθύνη όλων να μπει τέλος στο κλίμα όξυνσης που καλλιεργείται, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η κυβέρνηση για την ονομασία της πΓΔΜ” προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Το ΚΚΕ καταδικάζει ως απαράδεκτη την αποστολή απειλητικής επιστολής προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά” αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

“Το ΚΚΕ καταδικάζει ως απαράδεκτη την αποστολή απειλητικής επιστολής προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενέργεια η οποία ρίχνει λάδι στη φωτιά, γιατί μπορεί να αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας του λαού”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ