Σταμάτης προς ΣΥΡΙΖΑ: Εσείς μαζί με τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή ρίξατε την κυβέρνηση Σαμαρά – ΒΙΝΤΕΟ

“Σαν σήμερα αποφασίσατε να ρίξετε την κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με τους ΑΝΕΛ, τη Χρυσή Αυγή και βουλευτές που είχαν απομείνει στον κ. Κουβέλη. Εσείς ρίξατε την κυβέρνηση Σαμαρά και όχι οι δανειστές” τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή όπου συζητείται ο Προϋπολογισμός του 2018 ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.

Ο ίδιος έκανε αναφορά στη δήλωση του κ. Νίκου Βούτση ότι “οι δανειστές έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά” λέγοντας απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως μπορεί οι δανειστές να τράβηξαν το… χαλί και να προκάλεσαν αποσταθεροποίηση, όμως “το βάρος της ιστορικής ευθύνης πέφτει πάνω σας”.

Μάλιστα παρέθεσε μια σειρά λόγων για τους οποίους οι δανειστές στηρίζουν τώρα την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Σαμαράς δεν είχε δεχτεί το Υπερταμείο, ούτε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, ούτε έδωσε βορά τους αδύναμους πολίτες στα… δόντια των funds ως προς τα κόκκινα δάνεια.

Ο κ. Σταμάτης σχολιάζοντας τα όσα έχουν πει τις τελευταίες ημέρες υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό του 2018 έκανε αναφορά στην ταινία “Το μεγάλο μικρό ανθρωπάκι” με πρωταγωνιστή τον Ντάστιν Χόφμαν.

“Μου θυμίζετε τον Ινδιάνο της ταινίας που έκανε και έλεγε τα πάντα ανάποδα. Κάνετε το άσπρο- μαύρο. Την ώρα που κόβετε κοινωνικές δαπάνες 1,6 δισ. ευρώ μιλάτε για κοινωνική ευαισθησία, λέτε ότι ο προϋπολογισμός είναι κοινωνικά δίκαιος και από την άλλη εξοντώνετε τη μεσαία τάξη” υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ ενώ πρόσθεσε ότι “η κοινωνική σας πολιτική είναι αναδιανομή της φτώχειας”.

“Έχετε πάθει μετάλλαξη και το πιο χαρακτηριστικό αυτού είναι η εικόνα του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου να χτυπά το σφυράκι στη Wall Street, στο “άνδρο των κολασμένων”, όταν το 2014 ο ίδιος έλεγε ότι αν η Αριστερά ψηφίσει το e- mail Χαρδούβελη, δεν έχει νόημα ύπαρξης και τώρα ψηφίζετε 15 e- mails Χαρδούβελη με κόστος πολύ μεγαλύτερο” υποστήριξε ο κ. Σταμάτης.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη Βουλή:

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ