• Μαινόμενος Αμβρόσιος κατά Πολάκη - Γιατί τον λέει αγράμματο

  9:47 πμ, Τρίτη 12 Δεκ 2017 9:47 πμ, Τρίτη 12 Δεκ 2017

  Μακροσκελέστατη απάντηση στα όσα του καταλόγισε προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δημοσίευσε στο blog του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Αφορμή στάθηκε μια δημοσίευση του κ. Πολάκη μετά τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Αττική, στην οποία έριχνε ευθύνες για την χρεοκοπία της Ελλάδας σε μερικούς ιεράρχες.

  Ο Παύλος Πολάκης είχε απαντήσει μέσω facebook στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο πως ιεράρχες σαν αυτόν «ευθύνονται για την χρεοκοπία», όταν ο Μητροπολίτης είχε δηλώσει πως για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα φταίει ο άθεος πρωθυπουργός.

  Τώρα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταγγέλλει τον κύριο Πολάκη ως «εκκλησιαστικά αγράμματο», του επισημαίνει πως δεν έχει δικαίωμα γνώμης περί των θρησκευτικών ζητημάτων εφόσον έχει επιλέξει να είναι μακριά από την εκκλησία και του ζητά να ασχοληθεί με τις αρμοδιότητές του και να μην ασχολείται με τα πάντα ως «μάγκας».

  "Τα ακούτε, αγράμματε καί άθεε κ. Παύλε Πολάκη; Ας καθήσετε, λοιπόν, όλοι εσείς «οι εξυπνάκηδες», που μας κυβερνάτε σήμερα και καταστρέφετε τήν Ελλάδα μας! Ας καθήσετε, επαναλαμβάνω, όλοι εσείς, που πολεμάτε την Αγία Ορθοδοξία μας, ενώ συγχρόνως, δυστυχώς, προστατεύετε τους Μουσουλμάνους μετανάστες-κατακτητές! Ας καθήσετε όλοι εσείς, οι οποίοι καταληστεύετε τον 'Ελληνα πολίτη με τους αβάστακτους φόρους και τις ποικίλες περικοπές μισθών και συντάξεων! Ας καθήσετε, επαναλαμβάνω για τέταρτη φορά, όλοι εσεις οι του ΣΥΡΙΖΑ λήσταρχοι, οι οποίοι με τις δημοπρασίες και τα κόκκινα δάνεια ξεπουλάτε την Ελλάδα σε ξένα χέρια και σε αλλότρια συμφέροντα" αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Αναφέρεται επίσης στην κατάσταση στα νοσοκομεία και κατηγορεί τον υπουργό και την κυβέρνηση πως δεν ενδιαφέρονται για τους Έλληνες ασθενείς παρά μόνο για τους μετανάστες, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

  «Ρίψτε μια ματιά στα Κρατικά Νοσοκομεία, των οποίων Υμείς έχετε την ευθύνη! Δεν έχουν ούτε γάζες για τους 'Ελληνες νοσηλευομένους! Ενώ τήν ίδια ώρα οι Μετανάστες έχουν απόλυτη προτεραιότητα στις νοσηλευτικές παροχές! Οι 'Ελληνες Πολίτες πεινούν και υποφέρουν! Οι Μετανάστες είναι ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ Σας. Η οικογένεια του μικρού Αμίρ, τον οποίον ο Πρωθυπουργός εκάλεσε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο του για να του προσφέρει την Ελληνική Σημαία, όπως έγραψαν τα ΜΜΕ, λαμβάνει κάθε μήνα αθροιστικώς το ποσόν των ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ (2.100) € υπό μορφήν επιδόματος στούς μετανάστες (800 € σε κάθε άτομο), το οποίον προσφέρουν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, είναι δε και ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ! Επί τέλους, ας το παραδεχθήτε! Έχετε καταστρέψει την Ελλάδα»! Για τους λόγους αυτούς, τονίζει ο Αμβρόσιος, η Μητρόπολη Καλαβρύτων έχει προσθέσει ειδική ικεσία στις προσευχές της, «υπέρ των ασεβεστάτων, αθέων και απίστων Αρχόντων ημών, των πολεμίων της αμωμήτου ημών Πίστεως και της Πατρίδος, Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, πάσης πολιτικής αποχρώσεως, των μισούντων και αδικούντων ημάς, και της μετανοίας και επιστροφής αυτών, του Κυρίου δεηθώμεν».

  Πηγή πληροφοριών: dete.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα