ΝΔ: Αντίστροφη μέτρηση για εκλογές – Κυβέρνηση:Μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα έως τις εκλογές το 2019

Του Γιώργου Σιαδήμα

Την εκτίμηση ότι το κοινωνικό μέρισμα που διανέμει η κυβέρνηση είναι κατά βάση 700 εκ. ευρώ έκανε ανώτατη κομματική πηγή της ΝΔ από το Στρασβούργο, λέγοντας ότι τα υπόλοιπα χρήματα πηγαίνουν για την εφαρμογή μιας δικαστικής απόφασης και για την ενίσχυση της ΔΕΗ την οποία η κυβέρνηση έχει χρεώσει.

Η εν λόγω πηγή υπογράμμισε ότι η ΝΔ υπερψηφίζει επί της αρχής τη διανομή του μερίσματος, αν και διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις. «Εμείς παρουσιάσαμε στα Ιωάννινα μια συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με τη λογική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τη φτώχεια, όχι να τους κρατάμε φτωχούς και να τους επιδοτούμε», προσέθεσε η ίδια πηγή.

Αναφερόμενη στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τόνισε ότι ήταν η ΝΔ που το εφάρμοσε για πρώτη φορά, αλλά περιέγραψε και άλλους άξονες πέρα από την ενίσχυση των φτωχών, όπως την ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας και την στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων.

Ως προς τη λογική της απόφασης του πρωθυπουργού, η εν λόγω πηγή σημείωσε ότι ο πανικός και η ανησυχία είναι ξεκάθαροι. «Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα, αλλά η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει.

Δεν θεωρώ πως θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό όφελος από τη διανομή του μερίσματος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε πρόκειται να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις. Όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες κινήσεις προς το τέλος της θητείας τους, δεν είχε αποτέλεσμα», προσέθεσε η εν λόγω πηγή και εκτίμησε πως για την κυβέρνηση έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, μιας και το 2018 θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εκλογικό έτος.

Η ίδια πηγή, δε, σχολίασε με δεικτικό τρόπο και τις αποκαλύψεις για τον Πάνο Καμμένο. «Σε οποιαδήποτε χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις. Εξαρτημένοι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε χέρι-χέρι στον πάτο», είπε και προσέθεσε ότι εκτιμά πως η δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα για τις αποκαλύψεις. «Δεν είναι πρώτη προτεραιότητα η πρόταση μομφής, το ζήτημα είναι να πάρει θέση ο Τσίπρας», προσέθεσε στο ίδιο μήκος κύματος.

Κυβερνητικές πηγές απαντούν στη ΝΔ: Εκλογές το 2019- Και άλλα κοινωνικά μερίσματα έως τότε

«Ενημερώνουμε τη ΝΔ πως και του χρόνου θα βρεθεί στην ίδια δύσκολη θέση να προβλέπει πάλι εκλογές, αφού πριν από αυτές, που θα γίνουν το 2019, μεσολαβούν και άλλα κοινωνικά μερίσματα» τονίζει κυβερνητικός αξιωματούχος, απαντώντας στις πηγές της ΝΔ.

«Όσο για τη φτώχεια», σημειώνει ο ίδιος, «είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ουδέποτε κατάφεραν να την καταπολεμήσουν. Το μόνο που κατάφεραν και θέλουν είναι να πολεμήσουν τους φτωχούς».

Πηγή ρεπορτάζ: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ