«Πέρασε» από τη βουλή η αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 – Τα «όχι», οι απουσίες και οι κόντρες – ΒΙΝΤΕΟ

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά στη Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 171 ψήφους σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών, ενώ έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία το επίμαχο άρθρο 3 που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας από τα 15 έτη πέρασε με 148 ναι.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών:

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν 171 βουλευτές έναντι 114 που καταψήφισαν.

Υπέρ του επίμαχου άρθρου 3 για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου τάχθηκαν 148 βουλευτές, ενώ 124 δήλωσαν όχι και 13 παρών.

Τα άρθρα 1,2,4,5,6 και 7 υπερψηφίστηκαν από 165 βουλευτές, ενώ 119 δήλωσαν όχι και ένας παρών.

Η τροπολογία που αφορά στην “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” υπερψήφισαν 248 βουλευτές, ενώ 39 την καταψήφισαν.

-«Όχι» στο άρθρο 3 ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη ψήφισε «όχι» στην τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

-Όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ υπερψήφισαν επί της αρχής του το νομοσχέδιο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος λείπει στη Βραζιλία ψήφισε με επιστολική ψήφο «όχι» στο άρθρο 3, «παρών» στα υπόλοιπα. Η Έλενα Κουντουρά ψήφισε όχι στο άρθρο 3. Ο Δημήτρης Καμμένος η Μαρία Κόλλια, ο Βασίλης Κόκκαλης και ο Γιώργος Λαζαρίδης καταψήφισαν τα άρθρα 1-7. Ο Κώστας Κατσίκης υπερψήφισε μόνο τη τροπολογία.Από τους ΑΝΕΛ ψήφισε «ναι» σε όλα ο Κ. Ζουράρις, ενώ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στο επίμαχο άρθρο 3 δήλωσε παρών.

-Από τη ΝΔ δήλωσαν όχι σε όλα πλην της τροπολογίας την οποία υπερψήφισαν.

-Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν όχι σε όλα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε ναι σε όλα και παρών στο άρθρο 3.

Τη συγκεκριμένη διάταξη υπερψήφισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος.

-Όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού υπερψήφισαν επί της αρχής, τα άρθρα και την τροπολογία.

-Από τους ανεξάρτητους βουλευτές: Ο Χάρης Θεοχάρης ψήφισε ναι σε όλα, πλην του άρθρου 3 . Ο Δημήτρης Καρράς δήλωσε ναι σε όλα παρόν στο άρθρο 3, ενώ Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολόπουλος ψήφισαν όχι σε όλα και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου καταψήφισε το άρθρο 3.

-Από τους μουσουλμάνους βουλευτές, οι τρεις από το ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Ζεμπέκ, Μ. Μουσταφά και Αϊχ. Καραγουσούφ καθώς και ο Αχμ. Ιλχάν από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισαν την τροπολογία.

Σημειώνεται ότι συνολικά 15 βουλευτές απουσίαζαν, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα να περάσει το νομοθέτημα με λιγότερες από 151 ψήφους.

Συγκεκριμένα απουσίαζαν:

Από το ΣΥΡΙΖΑ: Τάσος Κουράκης (ήταν ασθενής), Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Μάρκος Μπόλαρης.

Από τη ΝΔ: Αντώνης Σαμαράς.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη: Φώφη Γεννηματά (βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη), Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου και Μιχάλης Τσελέπης.

Από την Ένωση Κεντρώων: Μάριος Γεωργιάδης, Αριστείδης Φωκάς, Γιάννης Κατσαντώνης και Τάσος Μεγαλομύστακας,

Απουσίες με νόημα θεωρούνται εκείνες των Μιχελογιαννάκη και Μπόλαρη. Οι δύο βουλευτές δεν απέστειλαν πρόθεση ψήφου, κάτι που αντίθετα έκανε ο Τάσος Κουράκης.

Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή -ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα είχαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λίγο πριν από τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

“Έχετε χάσει την μπάλα. Δεν ξέρετε τι σας γίνεται. Τελικά είσαστε γιαλαντζί φιλελεύθερος. Είστε σκληρά νεοφιλελεύθερος” είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

“Γιατί έχετε σηκώσει κουρνιαχτό για τα διεμφυλικά παιδιά που υφίστανται bullying στο λύκειο. Ποιος Θεός είναι αυτός ο ελεήμων και φιλάνθρωπος που μας οδηγεί να παίρνουμε αποφάσεις αυτά τα παιδιά να τα οδηγούμε στον εξευτελισμό και την αυτοκτονία; Και έρχεστε εδώ με την καραμέλα των ΑΝΕΛ και του κ. Καμμένου. Με τον Καμμένο στην κυβέρνηση πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης, το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, περνάει τώρα αυτό το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου” συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: “Ο κ. Καμμένος δεν είναι ακροδεξιός, αλλά τυχοδιώκτης. Δεν θυμάμαι τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο να έχουν ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης. Ο κ. Καμμένος δεν το ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης αλλά εγώ”.

“Αυτός ο ετερόκλητος κυβερνητικός σχηματισμός θα έχει ημερομηνία λήξης. Για τον μεν κ. Καμμένο προφανώς θα καταδικαστεί στην πολιτική αφάνεια. Εκτός αν του δώσετε μια θέση στο δικό σας ψηφοδέλτιο Επικρατείας” πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο:

Ο Μητσοτάκης για τον Καμμένο: Και στον Άρη θα πήγαινε για να μην είναι παρών – ΒΙΝΤΕΟ

Δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Θα συνιστούσα να είστε πιο ψύχραιμος, να μην δείχνετε τόσο πάθος για ζητήματα που σας δημιουργούν πολιτικό πρόβλημα. Αυτό το θέμα το εργαλειοποιείτε για να συσπειρώσετε την κοινοβουλευτική σας ομάδα” είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργο.

“Ο κ. Καμμένος που είναι ακριβώς; Και στον Άρη θα πήγαινε για να μην είναι παρών. Μιας και μιλάτε για κωλοτούμπες, αυτός ο οποίος πήγαινε στον Αρχιεπίσκοπο και του έλεγε ότι θα ρίξω την κυβέρνηση αν χρειάζεται, τώρα βάζει την ουρά στα σκέλια. Δεν τολμάει να είναι σε αυτή την αίθουσα” συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Είναι θλιβερό, μια πραγματική ιστορία την οποία μου ανέφερε ένας άνθρωπος ο οποίος επι 40 χρόνια χειρίζεται τα ζητήματα διεμφυλικων να την ευτελίζετε με αυτό τον τρόπο” είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην ιστορία που όπως είπε στην προηγούμενη ομιλία του, του διηγήθηκε ένας ψυχίατρος.

“Φίλτρο ασφαλείας, προτείναμε και μία διάγνωση, να πάει κάποιος σε έναν ειδικό στο πιστοποιημένο κέντρο στο Αιγινήτειο και να τον διαβεβαιώσει για τις ευθύνες που αναλαμβάνει με την αλλαγή ταυτότητας. Δεν είναι ζήτημα ψυχοπάθειας, είναι ζήτημα στοιχειώδους ευαισθησίας. Η δύσκολη απόφαση δεν είναι να αλλάξει ταυτότητα, η δύσκολη απόφαση είναι να αποφασίσει ένα αγόρι να βγει από το σπίτι ντυμένο κορίτσι. Αν δεν το βλέπετε εθελοτυφλείτε και είστε ανεύθυνος. Μίλησα και με την κοινότητα (των ΛΟΑΤΚΙ) και αναγνωρίζω το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, αλλά χρειαζόμαστε και μία δικλείδα ασφαλείας” τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο:

Τσίπρας: Ντροπή το παράδειγμα του κ. Μητσοτάκη με τον εξωγήινο και τον Υμηττό – ΒΙΝΤΕΟ

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η απάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη,κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

«Αναφέρθηκα χθες στη ΝΔ και τους λόγους που οδήγησαν τον αρχηγό της ΝΔ σε μία πολιτική κυβίστηση για τη διατήρηση της συνοχής στο εσωτερικό του κόμματός του. Αυτά τα βλέπει η ελληνική κοινωνία, τα κρίνει, τα βλέπουν οι πολίτες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε, ο πρόεδρος της ΝΔ και η αξιωματική αντιπολίτευση θα κριθούν και για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν από δύο μήνες, συναντήθηκε με πολίτες που τους αφορά το θέμα και τους είπε ότι θα ψηφίσει επί της αρχής αυτό το νομοσχέδιο, αλλά σήμερα «σε ένα κρεσέντο συσπείρωσης του κόμματος του και παραχώρησης χώρου στην ακραία δεξιά πτέρυγα», αλλάζει θέση.

«Αυτή η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε αυτό το παράδειγμα, ότι τάχα ένας ψυχίατρος του είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε την επιλογή σε έναν άνθρωπο 18 ετών χωρίς ιατρική γνωμάτευση, διότι αναφέρθηκε στην περίπτωση ατόμου που όταν ρωτήθηκε από τον γιατρό γιατί κάνει αυτήν την επιλογή, εκείνος του απάντησε ότι πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι. Αυτό είναι ντροπή! Είναι ντροπιαστικό να υβρίζει μία κοινωνική κατηγορία που έχει το δικαίωμα της επιλογής ότι τάχα χρήζει ιατρικής και ψυχιατρικής περίθαλψης διότι διεκδικεί το δικαίωμα της επιλογής» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι ντροπή και αναμένω τον κ. Μητσοτάκη που έχει δικαίωμα να κάνει όσες κωλοτούμπες, όσες κυβιστήσεις κρίνει, να πάρει πίσω αυτή την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολίτες μας που διεκδικούν το δικαίωμα, που ούτε ο ίδιος αρνείται» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και κατήγγειλε ότι αυτή η άστοχη αναφορά του προέδρου της ΝΔ σηματοδοτεί ότι όσοι διεκδικούν αυτό το δικαίωμα της επιλογής χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.

«Αντί σήμερα να συζητάμε για μια μεγάλη και ουσιαστική τομή που αφορά σε ένα στοιχειώδη εκσυγχρονισμό, αντί να συζητάμε για την ουσία, συζητάμε με περισσή υποκρισία την υπόθεση που αφορά στην ηλικία των 15 αντί των 17 ετών.

Για τους διεμφυλικούς πολίτες 15 ετών, που υφίστανται τρομακτικό μπούλινγκ στα λύκεια, αυτό που θα έπρεπε πρωτίστως να βαραίνει τη συνείδησή μας είναι ότι θα τους δώσουμε τη νομική δυνατότητα να σταματήσει αυτή η δραματική συμπεριφορά που υφίστανται. Αναφερθήκατε σε ψυχιάτρους αλλά δεν αναφερθήκατε στο γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίες στα σχολεία που κρύβονται κάτω από το χαλί εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν μπορεί να προσαρμοστεί για να δώσει την διέξοδο της κανονικότητας» είπε και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει αυτό το απαράδεκτο παράδειγμα γιατί είναι προσβλητικό απέναντι σε μια κατηγορία.

«Δεν έχετε δικαίωμα να εξευτελίζετε και να υβρίζετε αυτούς τους ανθρώπους» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Σόου αριστερού προοδευτισμού το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στον ΠρωθυπουργόΑλέξη Τσίπραεξαπέλυσε από το βήμα της βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ήρθε ο κ. Τσίπρας χθες στη βουλή να μας κάνει διάλεξη περί φιλελευθερισμού, αλλά για όλα τα ουσιαστικά ζητήματα δεν είπε λέξη. Ίσως ο λογογράφος του τα αμέλησε ή δεν γνωρίζει το θέμα σε βάθος. Νομίζω ότι το μόνο που σας ενδιαφέρει και γι’ αυτό σπεύσατε να φέρετε το νομοσχέδιο αυτό σε αυτή τη συγκυρία, είναι να κάνετε ένα σόου αριστερού προοδευτισμού την ώρα που ασκείτε την εξουσία με τον πιο αναχρονιστικό και συντηρητικό τρόπο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο ανεύθυνο και πρόχειρο.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, το ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου αποτελεί μια αυτονόητη αναγκαιότητα σε ένα σύγχρονο κράτους δικαίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι αν η κυβέρνηση εξηγούσε ψύχραιμα το θέμα, η πλειοψηφία των Ελλήνων θα στήριζε ανεπιφύλακτα αυτή τη θεσμική αλλαγή. Η κυβέρνηση, όμως σημείωσε, επέλεξε την επικοινωνιακή διαχείριση και επιδιώκει να νομοθετήσει και πάλι χωρίς να επιδιώξει τις αναγκαίες συναινέσεις.

Η ταυτότητα φύλου αποτελεί ζήτημα αυτοπροσδιορισμού, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, για να υπογραμμίσει: “Απαιτείται όμως για μία τέτοια απόφαση ωριμότητα, που μόνο η ηλικία μπορεί να εξασφαλίσει. Για εμάς είναι αδιανότητο στα 15 να απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά να επιτρέπεται το άτομο να λάβει μία τόσο σημαντική απόφαση. Επίσης, η απόφαση θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο μία φορά και όχι δίχως ιατρική γνωμάτευση. Θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι η επιλογή της απόφασης είναι ενσυνείδητη και ότι δεν υπάρχουν συνέπειες για ανήλικα τέκνα, εφόσον υπάρχουν”.

“Από τις 43 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 38, δηλαδή σχεδόν σε όλες, η διαδικασία αναγνώρισης προϋποθέτει ιατρική διάγνωση….Παριστάνετε τους προοδευτικούς και αδιαφορείτε για την πιθανότητα ένα παιδί 18 χρονών να πάρει τέτοια απόφαση, χωρίς ιατρική δικλίδα ασφαλείας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε άρον άρον στη Βουλή λίγο πριν από τον προϋπολογισμό σε μια απεγνωσμένη προσπάθειά να κρύψετε την καθολική αποτυχία της.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης διάβασε το απόσπασμα ενός άρθρου τριών ψυχιάτρων σχετικά με το θέμα και είπε πως μίλησε με έναν από αυτούς. “Μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα νέο παιδί που τον βρήκε και του ζήτησε να συνηγορήσει στην αλλαγή φύλου επειδή ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος. Πραγματική ιστορία και μου λέτε εσείς ότι είναι προοδευτικό να αδιαφορείτε για την πιθανότητα ενός παιδιού 18 χρονών να πάρει μια τέτοια απόφαση χωρίς να υπάρχει ιατρική δικλείδα ασφαλείας. Είναι πραγματική ιστορία κ. υπουργέ” τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ, γιατί, όπως σημείωσε, το νομοσχέδιο «επιχειρεί να ρυθμίσει ένα υπαρκτό ζήτημα με τελείως λάθος τρόπο».

Σας καλώ να ψηφίσετε την πρόταση μας. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνηση σας και όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση νόμου για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον χειρισμό αυτής της υπόθεσης. Δεν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και τα διεμφυλικά άτομα για να ξεφύγετε από τα αδιέξοδα στα οποία έχετε βάλει τη χώρα. Εμείς θα διασφαλίζουμε ότι πήραν την απόφαση συνειδητοποιημένα και όχι ανεύθυνα όπως κυβερνάτε εσείς αυτόν τον τόπο.

Θεοδωράκης: Όταν κινδυνεύει η χώρα και όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμείς δεν κρυβόμαστε – ΒΙΝΤΕΟ

«Σήμερα που συζητάμε για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλουπρέπει να σκεφτόμαστε τις ζωές των ανθρώπων που τους αφορούν, ανθρώπους που ζουν ανάμεσα μας και κάποιοι από εσάς κάνετε πως δεν τους βλέπετε» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ομιλία του στη Βουλή, ενώ σημείωσε ότι σήμερα «είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η βασική αξία της δημοκρατίας είναι η προστασία και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μειοψηφίας» και κάλεσε τους συναδέλφους του να «νομοθετήσουν χωρίς φόβο, χωρίς να κρύβονται, και χωρίς το βλέμμα να είναι στην κάλπη».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην περιθωριοποίηση, αλλά και στο bullying το οποίο αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας που προσδιορίζονται ως trans. Όπως είπε, όμως, η αλλαγή φύλου, όπως και η αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου, δεν είναι μια χομπίστικη επιλογή, δεν είναι καπρίτσιο, δεν είναι κάτι που κάποιος κάνει γιατί είναι της μόδας. Είναι μια περιπέτεια που πολλές φορές έχει πολύ πόνο. Είναι ένας μονόδρομος για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων.

Επιπλέον, άσκησε σκληρή κριτική και σε κάποιους «ακραίους της Ορθοδοξίας» που αντί να μιλήσουν με επιχειρήματα καταφεύγουν σε άναρθρες κραυγές και κατηγορούν πολιτικούς ότι τάχα μου δεν υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας. «Τα ιερά και τα όσια – όπως εκείνοι τα θεωρούν βέβαια. Γιατί και για μένα, και για πολλούς από εμάς –θέλω να πιστεύω- τα ιερά και τα όσια της πατρίδας είναι να μην έχεις παιδιά και αποπαίδια. Η αγάπη και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας είναι η βάση των χριστιανικών διδαχών. Το κέντρο είναι ο άνθρωπος, και όχι οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, ο φόβος. Αυτό πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας: ότι δεν υπάρχουν “παιδιά ενός κατώτερου Θεού”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης άσκησε κριτική και στην αντιπολίτευση που υιοθετεί την άποψη «Να μην ψηφίζουμε τίποτε που δεν ψηφίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ». Όπως είπε: «Όταν κινδυνεύει η χώρα, όπως το καλοκαίρι του 2015, και όταν μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα εμείς δεν κρυβόμαστε. Ψηφίζουμε αυτό που επιτάσσει το πατριωτικό καθήκον στα μεγάλα εθνικά θέματα και αυτό που λέει η συνείδησή μας για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς, χωρίς παζάρια. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν θέλουμε να γίνουμε αυτό που πάντα απεχθανόμασταν, δηλαδή πολιτικοί που πιστεύουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Η νέα προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα -και αυτές τις μέρες δημιουργείται- αυτό θα κάνει! Θα είναι παρούσα. Δεν θα κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα στην εξέλιξη, στη λογική, στα δικαιώματα».

Λεβέντης: Αυτή η χώρα μπαίνει σε περίοδο… ανωμαλίας – ΒΙΝΤΕΟ

“Αυτή η χώρα μπαίνει σε περίοδο… ανωμαλίας” σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης ΚεντρώωνΒασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής.

“Για εμάς ότι ο κ. Τσίπρας τα κάνει όλα τάκα – τάκα, χωρίς διαβουλεύσεις και ότι βάζει τα συμφέροντα μιας ασήμαντης ομάδας ανθρώπων οι οποίοι, νομίζω, ότι είναι ψυχασθένεια αυτό που έχουν… Εγώ είμαι υπέρ να τους δώσουμε συντάξεις, εργασία, να αυστηροποιήσουμε το θεσμικό πλαίσιο αν κάποιος τους κάνει bullying, να τους στηρίξουμε, αλλά αυτό, να μην τους το δώσουμε” πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, υποστήριξε ότι “το να αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του είναι ανώμαλα πράγματα” σημειώνοντας ότι η άποψή του αυτή δεν είναι ρατσιστική.

“Η Ελλάδα δεν πρέπει να αντιγράφει οτιδήποτε από την Ευρώπη, αλλά να έχει άμυνες” τόνισε ο κ. Λεβέντης. “Για τις ηθικές αξίες δεν αντιγράφω από καμία Ευρώπη τίποτα. Η Ελλάδα διδάσκει την Ευρώπη ηθικές αξίες”, σημείωσε.

Μιλώντας για την Εκκλησία ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι “η Εκκλησία δεν νομοθετεί αλλά θέλει να σέβεσαι τις αρχές της” και απευθυνόμενος στους βουλευτές ρώτησε: “Έστειλε ποτέ επιστολή η εκκλησία στους βουλευτές που υποδείκνυε τι να ψηφίσουν; Όχι. Αλλά θέλει να σεβόμαστε τις αρχές και τις αξίες της”.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε παράλληλα ότι “στον βαθμό που έχω δύναμη, δεν θα στηρίξω καμία κυβέρνηση αν δεν ακυρωθεί αυτός ο νόμος γιατί δεν έγινε καμία προσυνεννόηση”.

Δείτε το βίντεο:

Άγρια κόντρα Βούτση – Λεβέντη στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Άγρια κόντρα είχαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου σχετικά με την αλλαγή φύλου.

“Το να αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του είναι ανώμαλα πράγματα. Δεν είναι πράγματα ωραία αυτά” είπε κάποια στιγμή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απευθυνόμενος στον κ. Βούτση που καθόταν στο προεδρείο της Βουλής.

“Ωραία είναι” του απάντησε ο κ. Βούτσης.

“Να τα χαίρεστε” ανταπάντησε ο κ. Λεβέντης.

“Τα χαιρόμαστε” του είπε ο πρόεδρος της βουλής.

“Ντροπή σας. Αν είναι ωραία να τα κάνετε στον περίγυρό σας” τόνισε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε: “Με 35% πήρατε την εξουσία. Τι νομίζετε ότι είστε; Δικτάτορες και αγνοείτε την εκκλησία και τους πάντες;”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ