Τσίπρας: Αντί για νέα μέτρα το 2018 θα δώσουμε κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του 2017 – ΒΙΝΤΕΟ

“Η χώρα βαδίζει προς το τέλος μιας σκληρής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την άνοιξη του 2010 και θα κλείσει σε ένα χρόνο από σήμερα” τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

“Το τέλος της περιόδου αυτής είναι αποτέλεσμα μιας κοπιώδους προσπάθειας, επίμονης διαπραγμάτευσης, με απόλυτο σεβασμό στις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και το αποτέλεσμα της εντολής που μας έδωσαν οι πολίτες στις κάλπες του 2015” επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια, δεν είναι απλά ένα ημερολογιακό ορόσημο, αλλά μια διαδικασία περάσματος από την οικονομική καχεξία στη δυναμική ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση της παραγωγής, την ανάκτηση της εργασίας και τη θεμελίωση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους. Υπογράμμισε επίσης ότι τα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικά και πως η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

“Τα έσοδα βρίσκονται σε θετική πορεία κάτι που θα επιτρέψει στο τέλος του 2017 να διαθέσουμε ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση των πιο αδύναμων” επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Αντί για νέα μέτρα το 2018, θα φέρουμε στο τέλος του 2017 κοινωνικό μέρισμα”.

Ο κ. Τσίπρας περιγράφοντας την εικόνα της οικονομίας και των επενδύσεων τόνισε ότι “εργαζόμαστε ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτό το θετικό momentum που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία”.

“Δεν δεσμευτήκαμε σε θηριώδη και ανέφικτα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως έκαναν οι άλλοι που τώρα έχουν και το θράσος να πουλάνε στο λαό υποσχέσεις για μείωσή τους” τόνισε ο πρωθυπουργός συμπληρώνοντας: “Γιατί αλήθεια δεν το έκαναν όταν ήταν στη διακυβέρνηση;”.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους υπουργούς, επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και να έχει υλοποιηθεί η μεγάλη πλειονότητα των προαπαιτούμενων της γ’ αξιολόγησης έως τον Νοέμβριο προκειμένου, όπως τόνισε, να μην υπάρχει καμία αφορμή, κανένα πάτημα σε όποιον, πιθανόν στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, θέλει να δει τη διαδικασία να καθυστερεί. Τόνισε ότι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αλλάξει σταδιακά, πέρα από το επίπεδο των δεικτών που έχουν τη σημασία τους, την πραγματική εικόνα σε επίπεδο κοινωνίας.

“Και για να επιταχύνουμε αυτή την αλλαγή, πρέπει να αποφύγουμε τους παράγοντες εκείνους που την καθυστερούν ή την υπονομεύουν” ανέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει από την πλευρά της κυβέρνησης να επιδειχθεί αποφασιστικότητα ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση.

“Είναι σαφές, ότι η χώρα αλλάζει κατεύθυνση και προσανατολισμό” επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και σχολίασε ότι η εξέλιξη αυτή δεν αρέσει σε ορισμένους γιατί δεν συνάδει με τις πολιτικές τους επιδιώξεις, το σχέδιο και την ιδεολογία τους.

“Όσο η κρίση περνάει οι μάσκες πέφτουν” είπε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε ότι τα μέτρα που συγκρότησαν τον πυρήνα των μνημονίων, αποτελούν και επίσημα το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ