Θεοδωράκης: Δεν χρωστάω σε κανέναν και βλέπω μόνο αυτό που είναι σωστό για τη χώρα – ΒΙΝΤΕΟ

“Υπάρχει μια συμβουλή του πατέρα μου από πολύ μικρός: “Κοίταξε να είσαι στη ζωή σου ευτυχισμένος και χρήσιμος”. Έχω υπάρξει ευτυχισμένος και χρήσιμος. Θεωρώ ότι θα είμαι πολύ χρήσιμος σε έναν νέο ρόλο, ως ηγέτης μίας μεγάλης κεντρώας μεταρρυθμιστικής, προοδευτικής παράταξης”. Αυτό τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

“Όταν μπήκα στην πολιτική, το σύστημα ταράχτηκε. Από την αρχή μας έλεγαν ότι είμαστε το δεκανίκι κάποιων -άλλοτε αριστερών, άλλοτε δεξιών. Εμείς δεν χρωστάμε σε συμφέροντα. Δεν χρωστάμε σε κανέναν και βλέπουμε μόνο αυτό που είναι σωστό για τη χώρα. Οι βουλευτές μας βρίσκονται κάθε μέρα απέναντι στους λαϊκιστές, στους κομματικούς εγκάθετους και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το τι θα κάνουμε στο μέλλον εξαρτάται μόνο από ένα πράγμα: ποιο είναι το συμφέρον των πολιτών. Υπάρχει η ανάγκη για ένα Κίνημα που θα λογοδοτεί μόνο στους πολίτες, ούτε στα συμφέροντα, ούτε στα εικονίσματα του παρελθόντος, ούτε στους κομματικούς μηχανισμούς” τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

“Δεν θέλουμε να γίνουμε τσόντα κανενός, ούτε της Δεξιάς, ούτε της Αριστεράς, ούτε των λαϊκιστών, ούτε των συντηρητικών” σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχετικά με τη διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα, τόνισε ότι συμφώνησε με τρεις όρους: Να ψηφίσουν μέλη και φίλοι, τα εκλογικά τμήματα να διασυνδέονται ηλεκτρονικά και να υπάρχει και η ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα εκλεγεί αρχηγός και εξέφρασε την εκτίμηση πως οι προοπτικές εκλογής του πολλαπλασιάζονται όσο πιο μεγάλη θα είναι η συμμετοχή στην ψηφοφορία, πέρα από τους κομματικούς μηχανισμούς.

Απαντώντας σε ερώτηση αν, σε περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός, θα οδηγήσει τον νέο φορέα προς το Κέντρο ή προς την Κεντροαριστερά, ο κ. Θεοδωράκης είπε: “Ο νέος φορέας, το νέο μεγάλο κίνημα στο Κέντρο, το μεταρρυθμιστικό κίνημα, έχει χώρο και για κεντρώους και για σοσιαλδημοκράτες και για φιλελεύθερους και για κεντροαριστερούς και για ακτιβιστές του κέντρου, έχει χώρο για λογικούς, τολμηρούς ανθρώπους που θέλουν λύσεις τώρα. Και πιστεύω ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε”.

Σχετικά με τη διαδικασία εκλογής σχολίασε ότι «δεν πρέπει να είναι μία πασαρέλα επωνύμων, αλλά ένα ντιμπέιτ μέσα στην κοινωνία». Ο κ. Θεοδωράκης διατύπωσε την πρόταση «οι αρχηγοί των κομμάτων να εγγυώνται με την προσωπική τους περιουσία τα χρέη των κομμάτων τους». Χαρακτήρισε παράλληλα τολμηρή την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να συμφωνήσει με τη διαδικασία εκλογής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει «καραγκιοζιλίκια» στο θέμα των επενδύσεων ενώ για το ζήτημα της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική είπε ότι περιμένει από τον Γιώργο Σταθάκη, να ακούσει τους ειδικούς και από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τα πράγματα “Αν τη θέλει την επένδυση να ακούσει τις υπηρεσίες της και να αποσύρει υπουργούς και κομματάρχες που εμποδίζουν τις δραστηριότητες της εν λόγω εταιρίας”.

Επίσης, εξέφρασε την έκπληξή του για την παραμονή του Νίκου Καρανίκα στη θέση του συμβούλου του Μαξίμου. “Με εκπλήσσει που παραμένει στη θέση του ο κ. Καρανίκας. Είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού, πληρώνεται και με παχυλές υπερωρίες, και τουϊτάρει “στα τσακίδια οι επενδυτές”. Είναι άποψη του Πρωθυπουργού αυτή; Ταυτόχρονα, κάνει και χρήση fake φωτογραφίας στην ανάρτησή του” σχολίασε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ