• Το αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Σπίρτζης - ΦΩΤΟ

  5:15 μμ, Τετάρτη 13 Σεπ 2017 5:15 μμ, Τετάρτη 13 Σεπ 2017

  Επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Γιάννη Μυλόπουλο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης.

  "Πιστεύουμε ότι το έργο μπήκε στην τελική ευθεία, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται και ευχόμαστε στους μηχανικούς που μελέτησαν, συμμετέχουν και κατασκευάζουν το έργο και στους εργαζόμενους να καμαρώσουν σε λίγο καιρό την ολοκλήρωσή του», υπογράμμισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

  Αναλυτικά οι δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη από το αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία έχουν ως εξής:

  Βρισκόμαστε στο χώρο του αμαξοστασίου. Όπως βλέπετε το έργο ολοκληρώνεται. Σε ποσοστό 90% έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πολιτικού μηχανικού και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι εργασίες εγκατάστασης του ηλεκτρολογικο-μηχανικού εξοπλισμού.

  Εδώ είναι η καρδιά του μετρό Θεσσαλονίκης. Είμαστε στην τελική ευθεία. θα γίνει προσπάθεια όλοι οι συγκοινωνιακοί φορείς της Θεσσαλονίκης να στεγαστούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις αυτού του χώρου (του Αμαξοστασίου) και του ΟΑΣΘ εφόσον θα είναι ένας οργανισμός και του ΟΣΕΘ (τουλάχιστον η διοίκηση και οι διοικητικές υπηρεσίες) και προφανώς θα κρατήσει κάποια γραφεία και η Αττικό Μετρό για τις επεκτάσεις του έργου που θα γίνουν, για να μην νοικιάζουμε δεξιά και αριστερά κτίρια.

  Το έργο τελειώνει.

  Του χρόνου, την ίδια εποχή, τέτοιο καιρό, θα έχουμε τα βαγόνια μέσα στο κτίριο, μέσα στο κέντρο, και μπορείτε να παρακολουθήσετε το Κέντρο Ελέγχου που θα ελέγχεται από εκεί όλη η λειτουργία του, με το αυτόματο σύστημα που έχει προβλεφθεί για το μετρό Θεσσαλονίκης.

  Πιστεύουμε ότι το έργο μπήκε στην τελική ευθεία, τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται και ευχόμαστε στους μηχανικούς που μελέτησαν, συμμετέχουν και κατασκευάζουν το έργο και στους εργαζόμενους να καμαρώσουν σε λίγο καιρό την ολοκλήρωσή του".

  Ο υπουργός είπε ακόμη ότι στο αμαξοστάσιο Πυλαίας προβλέπονται γραφειακές εγκαταστάσεις 10.000 τ.μ, εκτός από τους αποθηκευτικούς χώρους, αυτούς της συντήρησης, των συνεργείων κ.λπ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να γίνει κάποια πρόβλεψη σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων που θα απασχολούνται στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας. «Εκτίμηση προς τα κάτω μπορεί κάποιος να κάνει αυτή τη στιγμή, προς τα πάνω όχι. Και αυτό γιατί σε λίγο καιρό θα έχουμε ευχάριστα νέα για τις επεκτάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης, οπότε θα χρειαστούν περισσότεροι εργαζόμενοι» είπε.

  Πηγή φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα