Αντιπαράθεση Βαρβιτσιώτη-βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη στάση που κράτησαν απέναντι στην έκθεση που παρουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μετανάστευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο. Στο επίκεντρο της συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης βρίσκονται η Ευρώπη και οι μεταναστευτικές ροές .

«Αυτό που έζησα σήμερα δεν περιγράφεται. Εγώ να στηρίζω την χώρα και αυτοί να ψηφίζουν ενάντια στη κυβέρνηση τους» έγραψε λίγο μετά την συνεδρίαση ο κ. Βαρβιτσιώτης στο Twitter, αφήνοντας αιχμές για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ εξαπέλυσαν με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός και Αννέτα Καββαδία. Οι τρεις βουλευτές επικρίνουν τον κ. Βαρβιτσιώτη ότι η Έκθεση που παρουσίασε ήταν «κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ευρωπαϊκής συντήρησης», που έκανε ζημιά στην ελληνική θέση για το προσφυγικό.

«Η δήθεν “εθνική” στάση του κ. Βαρβιτσώτη υπέκρυπτε μια σκοπιμότητα που κάθε άλλο παρά υποστήριζε τα ελληνικά συμφέροντα και τις ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Το ακριβώς αντίθετο, ήταν μια Έκθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της ευρωπαϊκής συντήρησης», επισημαίνουν, απαντώντας οι τρεις βουλευτές και συνεχίζουν:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι, για λόγους που μόνον εκείνος γνωρίζει, δεν είχε συμπεριλάβει στην αρχική του Έκθεση μια αρκετά ρητή και ισχυρή προτροπή προς την Ευρώπη να εφαρμόσει επιτέλους τη δέσμευση για τη μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς και για την θέσπιση πολιτικών οικογενειακής επανένωσης. Ίσως επειδή ο ίδιος, ως υπουργός Ναυτιλίας και υπεύθυνος για το Λιμενικό Σώμα, είχε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση “λύσης” του προβλήματος: μια προσέγγιση της Ευρώπης- Φρούριο, μια προσέγγιση επαναπροωθήσεων, μια προσέγγιση που οδήγησε επί της υπουργίας του στην τραγωδία του Φαρμακονησίου, για την οποία η Ελλάδα φέρεται κατηγορούμενη τώρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο. Μια ειρωνεία της Ιστορίας (σε συνδυασμό με τους γνωστούς μηχανισμούς της ευρωπαϊκής Δεξιάς) έφεραν τον υπουργό, στη βάρδια του οποίου χάθηκαν τόσες ζωές στη θάλασσα, στη θέση του εισηγητή της Έκθεσης της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα … την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις θαλάσσιες οδούς της Μεσογείου! Μια Έκθεση που συνέταξε χωρίς καν να ταξιδέψει στην Τουρκία, πράγμα που θεώρησε μάλλον περιττό, εφόσον η “γραμμή” της Έκθεσής του ήταν ήδη δεδομένη. Η παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με την εισηγήτρια κ. Τίνεκε Στρικ, Ολλανδή σοσιαλίστρια βουλευτή, η οποία στο παρελθόν έχει συντάξει πολύ δίκαιες και ισορροπημένες Εκθέσεις για το πρόβλημα και έχει μια σαφώς φιλελληνική στάση, διόρθωσε όσο ήταν δυνατόν τη ζημιά που έκανε ο κ. Βαρβιτσιώτης στην ελληνική θέση για το προσφυγικό».

Η απάντηση Βαρβιτσιώτη

«Για πολλοστή φορά, οι δήθεν “ευαίσθητοι” αποδεικνύονται ψεύτες και επικίνδυνοι.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν, σήμερα, να δικαιολογήσουν τη χθεσινή ανθελληνική τους στάση, όταν και συμμάχησαν με τους Ολλανδούς ενάντια όχι μόνο στη Κυβέρνηση τους, αλλά και στην ίδια τη χώρα για το προσφυγικό ζήτημα.

Δυστυχώς για αυτούς, όμως, η Ιστορία γράφεται με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, την ώρα που πρέπει και στα αρμόδια όργανα. Όχι με εκ των υστέρων δακρύβρεχτες, απολογητικές και μακροσκελείς ανακοινώσεις.

Αποτελεί, άλλωστε, παγκόσμια πρωτοτυπία το γεγονός Έλληνες βουλευτές να βάλλουν κατά Έλληνα συναδέλφου τους, μόνο και μόνο επειδή επελέγη από ξένους ομολόγους τους Εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης και εκείνη να συνεχίζουν να προκρίνουν μια Ολλανδική υποψηφιότητα» απάντησε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Αποτελεί, επίσης, πρωτοτυπία Έλληνες βουλευτές να εκτοξεύουν τόνους αντεθνικής “λάσπης” απέναντι στην έκθεση Έλληνα συναδέλφου τους προς το Συμβούλιο της Ευρώπης, όταν, μάλιστα, πριν μόλις λίγες ημέρες, η συγκεκριμένη έτυχε ομόφωνης αποδοχής και υπερψήφισης από όλα τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής. Στάση, που από χθες προκαλεί εντύπωση, αλλά και απορία σε όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους.

Όπως, επίσης, οξύμωρο είναι να μιλούν για “Φαρμακονήσια”, αυτοί που σχεδίασαν και εφήρμοσαν την πολιτική των “ανοιχτών συνόρων”, κινητροδοτώντας, με αυτόν τον τρόπο, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας από άλλες χώρες να κάνουν “το ταξίδι της επαγγελίας”, μετατρέποντας, έτσι, το Αιγαίο σε έναν απέραντο “υγρό” τάφο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ας καταλάβουν, επιτέλους, ότι δεν είναι κατήγοροι, αλλά απολογούμενοι.

Τόσο για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα τους, όσο και γι’ αυτά που αδίστακτα -λέγοντας “ναι σε όλα” – συνεχίζουν να ψηφίζουν», προσθέτει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ