• ΚΚΕ: Στόχος της ομιλίας του Πρωθυπουργού ήταν να στρέψει το βλέμμα του λαού αλλού

  4:36 μμ, Δευτέρα 06 Μάρ 2017 4:36 μμ, Δευτέρα 06 Μάρ 2017

  «Βασικός στόχος της σημερινής ομιλίας του Πρωθυπουργού ήταν να στρέψει το βλέμμα του λαού αλλού κι όχι στα παζάρια που κάνει η κυβέρνησή του με τους θεσμούς» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη διαβούλευση για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

  «Οι πομφόλυγες για “δίκαιη ανάπτυξη”, “άνοιξη της ελληνικής οικονομίας” κ.ο.κ. δε μπορούν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που επιδεινώνει τη ζωή του λαού. Στην πραγματικότητα η “άνοιξη” θα είναι μόνο για τους λίγους, για το κεφάλαιο, ενώ για τη λαϊκή πλειοψηφία θα εξακολουθήσει να υπάρχει “βαρυχειμωνιά”» συνεχίζει η ανακοίνωση.

  Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

  «Βασικός στόχος της σημερινής ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν να στρέψει το βλέμμα του λαού αλλού κι όχι στα παζάρια, που κάνει η κυβέρνησή του με τους θεσμούς, για το νέο σκληρό πακέτο αντιλαϊκών μέτρων. Ό,τι ακριβώς έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

  Οι πομφόλυγες για “δίκαιη ανάπτυξη”, “άνοιξη της ελληνικής οικονομίας” κ.ο.κ. δε μπορούν να κρύψουν τη σκληρή πραγματικότητα που επιδεινώνει τη ζωή του λαού. Στην πραγματικότητα η “άνοιξη” θα είναι μόνο για τους λίγους, για το κεφάλαιο, ενώ για τη λαϊκή πλειοψηφία θα εξακολουθήσει να υπάρχει “βαρυχειμωνιά”. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει για την ανάπτυξη, την ίδια στιγμή προωθεί νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, νέα επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, νέες περικοπές στις συντάξεις.

  Οι αναφορές του στα συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας αφορούν στην πραγματικότητα τομείς που το κεφάλαιο μπορεί να επενδύσει για να βγάλει μεγαλύτερο και γρηγορότερο κέρδος κι όχι για να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες, αξιοποιώντας και την πάμφθηνη εργατική δύναμη. Ενώ, οι αναφορές του στην “καινοτομία” και τη “σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας μ’ αυτές των πιο ανεπτυγμένων κρατών” έχουν στόχο να κρύψουν ότι η αξιοποίηση της τεχνολογίας κι η αύξηση της παραγωγικότητας, σε συνθήκες καπιταλισμού, δε συνοδεύονται με τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων. Άλλωστε τα ίδια αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, που υλοποιούνται στην Ελλάδα, εφαρμόζονται και στις πιο “ανεπτυγμένες” χώρες, που επικαλείται ο πρωθυπουργός.

  Στη διαβούλευση που σχεδιάζει για το “νέο παραγωγικό μοντέλο” η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορεί να βρει συνομιλητές στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τ’ άλλα κόμματα, αφού ουσιαστικά μοιράζονται τους ίδιους στόχους και την ίδια στρατηγική. Δεν πρέπει, όμως, να βρει συνομιλητές κι αποδέκτες στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, που μπορούν πλέον να συνειδητοποιήσουν ότι η ανάπτυξη την οποία υπόσχονται είναι η κόλαση για τα λαϊκά συμφέροντα.

  Η πραγματική φιλολαϊκή προοπτική βρίσκεται στον αντίποδα του σημερινού δρόμου ανάπτυξης, στη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορούν να απελευθερωθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες, σύμφωνα με τις επιστημονικές και τεχνολογικές κατακτήσεις.»

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα