Επίθεση Τσίπρα στους δανειστές κατά την εισήγηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο – ΒΙΝΤΕΟ

Με αιχμές εναντίον των δανειστών και της άκαμπτης στάσης που κρατούν τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ξεκίνησε την εισήγηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός.

«Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, παρά τα συνήθη και γνωστά εμπόδια που μπαίνουν από τους γνωστούς μας “φίλους”, η ελληνική οικονομία γύρισε σελίδα. Η πραγματικότητα ξεπέρασε εκείνους που με τις εμμονές τους κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία από το 2010 και μετά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε ως πρώτους στόχους για την επόμενη μέρα την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, την μείωση της ανεργίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, αλλά και την αξιοποίηση του νέου επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει η χώρα.

«Ορίζοντας της στρατηγικής για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας μπορεί να είναι το 2021 οπότε στόχος είναι να έχει επανέλθει η κανονικότητα τόσο στους αναπτυξιακούς όσο και στους κοινωνικούς δείκτες, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, παράλληλα, ανέφερε ότι, παρά την κρίση, η Ελλάδα παρέμεινε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και παρέμεινε όαση ασφάλειας και σταθερότητας παρά την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη γειτονιά μας. Επισήμανε ότι αυτά είναι δυο βασικά στοιχεία-πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν πολλαπλώς π.χ. τουρισμός, η Ελλάδα να αποτελέσει βασικό διαμετακομιστικό κόμβο, κ.λπ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ