• Μητσοτάκης: Δύο χρόνια με ΣΥΡΙΖΑ είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από τον Ιανουάριο του 2015

  12:30 πμ, Παρασκευή 03 Μάρ 2017 12:30 πμ, Παρασκευή 03 Μάρ 2017

  Οι λαϊκιστές που προέρχονται από τα δεξιά ή τα αριστερά είναι ανίκανοι στο να διαχειρίζονται προβλήματα της πραγματικής ζωής, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής όπου μίλησε ο διάσημος ιστορικός-καθηγητής Niall Ferguson για τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης Τραμπ και τις επιπτώσεις της στην Ευρώπη.

  Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε ειδικά στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας πως «γίναμε η πρώτη χώρα που εξέλεξε στην εξουσία ένα πραγματικά λαϊκίστικο κίνημα που κέρδισε δύο εθνικές εκλογές με μια πολιτική πλατφόρμα ψεμάτων και ανέφικτων υποσχέσεων».

  «Δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, ότι δύο χρόνια μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι ήμασταν τον Ιανουάριο του 2015. Και μέχρι σήμερα, παρά τα δισεκατομμύρια που έχουν δοθεί μέσω πακέτων διάσωσης για αυτή τη χώρα και την πληθώρα λαθών, η ελληνική κυβέρνηση, αντί να έχει την ιδιοκτησία ενός συνεκτικού αναπτυξιακού σχεδίου που θα δημιουργεί δουλειές και θα επιτρέπει στη χώρα να σταθεί στα πόδια της, διαπραγματεύεται με τους πιστωτές μας περαιτέρω υφεσιακά μέτρα. Απλά, πετάνε το τενεκεδάκι παρακάτω». ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ .

  Άσκησε παράλληλα κριτική και στην ΕΕ επισημαίνοντας πως «την περίπτωση της ελληνικής κρίσης, η Ευρώπη δεν έδειξε το καλύτερό της πρόσωπο».

  «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει την απόλυτη ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες για την καθιέρωση μιας ανταγωνιστικής οικονομίας και μιας λειτουργικής διοίκησης» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να βάλουμε το σπίτι μας σε τάξη. Πρέπει όμως να πείσουμε τους πιστωτές μας ότι η πολιτική της παρατεταμένης λιτότητας θα είναι επιβλαβής, όχι μόνο για εμάς αλλά και γι’ αυτούς».

  «Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που παρασύρθηκε από τις ψευδαισθήσεις και τις υποσχέσεις του πιο ακραίου λαϊκισμού. Εμείς θα μπορούσαμε να γίνουμε επίσης η πρώτη χώρα όπου ο λαϊκισμός θα υποστεί μια μεγάλη εκλογική ήττα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως «ότι συμβαίνει στην Ελλάδα σχετίζεται με όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη αλλά, επίσης, σχετίζεται και με τις Αμερικανο-Ευρωπαϊκές σχέσεις.

  Ο κ, Μητσοτάκης εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ υπογραμμίζοντας πως «παρατηρώντας, σήμερα, την Αμερική έχουμε δίκιο να ανησυχούμε για δηλώσεις που προωθούν ένα νέο Αμερικάνικο νεο-απομονωτισμό. Το πραγματικό ερώτημα παραμένει: Τίθενται υπό αμφισβήτηση οι πυλώνες της μεταπολεμικής συμφωνίας ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης από την νέα αναθεωρητική πολιτική που βάζει την Αμερική μπροστά;

  Ή θα προχωρήσει ο νέος πρόεδρος στην απαραίτητη προσαρμογή στο πολιτικό ρεαλισμό, υπό την επήρεια του παραδοσιακού ρεπουμπλικανικού κατεστημένου της εξωτερικής πολιτικής; ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα