Έξι προσφυγές επί των αρνήσεων στα αιτήματα ασύλου για τους Τούρκους στρατιωτικούς

«Σήμερα καταθέσαμε 6 προσφυγές επί των πρωτοβάθμιων αρνητικών αποφάσεων, ώστε να επανακριθούν τα αιτήματα ασύλου των 4 Τούρκων. Για τους άλλους 2 ζητούμε την ακύρωση των πρωτοβάθμιων διοικητικών αποφάσεων που εκδόθηκαν από την Υπηρεσία Ασύλου που διέκοψε αιφνιδίως τις συνεντεύξεις τους, έθεσε τις υποθέσεις τους στο αρχείο και αρνείται να τις ανακαλέσει όλως συμπτωματικά», δήλωσε χαρακτηριστικά η δικηγόρος των Τούρκων στρατιωτικών, Σταυρούλα Τομαρά, που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

«Και οι 2 Τούρκοι στρατιωτικοί που δεν τους άφησαν να ολοκληρώσουν τις συνεντεύξεις τους ήταν σε υπηρεσία στη βάση της Αεροπορίας Στρατού Κων/λης το βράδυ του πραξικοπήματος-οπερέτα, γεγονός που τους καθιστά αυτήκοους και αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων που έλαβαν εκεί και αποδεικνύει πανηγυρικά όχι μόνο τη μη εμπλοκή αλλά ούτε καν τη μύησή στο πραξικόπημα και των 8 Τούρκων», προσθέτει η κ. Τομαρά και συνεχίζει:

«Οι αυθαίρετοι έγγραφοι ισχυρισμοί των κρατικών υπαλλήλων για αποκλεισμό των 5 από αυτούς από το καθεστώς τους πρόσφυγα λόγω συμμετοχής τους σε τρομοκρατικές πράξεις , χωρίς καν να υφίσταται αίτημα έκδοσης τους από την Τουρκία γιατί έχει επιστραφεί από τις 26 Αυγούστου, είναι ποινικά αξιόλογοι και πολιτικά καθόλου τυχαίοι».

«Ο διασυρμός μη μυημένων στο πραξικόπημα αξιωματικών Στρατού που είχαν υπηρετήσει με τιμή, έστω και αν ανήκαν στον Τουρκικό στρατό-που είναι και Νατοϊκός στρατός-αποτελεί δυσάρεστο οιωνό της παρούσας Ελληνικής εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη έναντι πάντων», ανέφερε ακόμα.

«Ευχαριστούμε τους Έλληνες πολίτες»

Σε κοινή δήλωση για τις αιτήσεις ασύλου που έχουν κάνει προς τη χώρα μας προχώρησαν και οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί λέγοντας:

«Αναμένουμε εδώ και ένα μήνα ότι θα εκδοθεί ακόμα μια αρνητική πρωτοβάθμια απόφαση για τον 8ο από εμάς σε στιγμή ύποπτη και ειδησεογραφικά πλούσια από άλλες πολιτικές ειδήσεις, για να υποβαθμιστεί κατ΄αυτό τον τρόπο το αρνητικό περιεχόμενο των αποφάσεων ασύλου μας, έτσι ακριβώς όπως συνέβη και με τις πρωτοβάθμιες αποφάσεις των 7 από εμάς. Δυστυχώς εμπιστευτήκαμε ότι οι χειρίστριες της Υπηρεσίας Ασύλου θα έκριναν αντικειμενικά και ουδέτερα τα αιτήματα μας. Ευχαριστούμε τους Έλληνες πολίτες που συνεχίζουν να μας εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τις τύχες μας».

Διαβάστε επίσης:

Τουλάχιστον 10 οι τραυματίες από την έκρηξη στην Αττάλεια

Ρουκέτες έπληξαν την Αττάλεια; – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ