Με «κοστούμι»… Πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη ΔΕΘ

Του Θάνου Τριανταφύλλου

«Ήρθε η ώρα να ξανακάνουμε τη Θεσσαλονίκη αφετηρία Αλήθειας», λέει στο Real.gr στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, λίγες ώρες πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβει στο βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου. 

Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι την τελευταία στιγμή επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες της ομιλίας του, αξιοποιώντας το παραμικρό στοιχείο που προκύπτει από τις επαφές με παραγωγικούς φορείς αλλά και από τις εισηγήσεις των συνεργατών του. 

Βασική φιλοσοφία της συνολικής πρότασης που θα παρουσιάσει σήμερα από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας και η μείωση των φόρων, όπως ήδη προαναγγέλθηκε με την εξαγγελία μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% την επόμενη διετία. 

Οι μειώσεις που θα ανακοινωθούν από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου θα είναι μικρές, πλην όμως θα συνοδευτούν από τη δέσμευση πως αν η ΝΔ πετύχει στη διαπραγμάτευση να ρίξει το πλεόνασμα στο 2%, θα γίνουν γενναίες ανακατατάξεις σε όλους τους φόρους. 

Σε κάθε περίπτωση, στόχος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι να παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική Ανάπτυξης, που θα έχει στον πυρήνα της την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Από την άλλη πλευρά, στην πρώτη γραμμή βρίσκεται και το προσφυγικό, με τον πρόεδρο της ΝΔ να συμμετέχει μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στο Συνέδριο της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), στην Επιτροπή Περιφερειών με θέμα την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. 

O κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν επιτρέπεται τα μεγάλα κεντροδεξιά κόμματα να επιτρέψουν την επικράτηση του λαϊκισμού και της ξενοφοβίας και επέκρινε τα ευρωπαϊκά κράτη για έλλειψη αλληλεγγύης, αφήνοντας σαφείς αιχμές και για την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη… λύπη του γιατί όπως είπε δύο μέρες μετά την παραίτηση Βουδούρη με υπονοούμενα για διαφθορά για τον προϊστάμενό του δεν υπάρχει καμία αντίδραση ούτε από τον υπουργό ούτε από τον πρωθυπουργό. 

Επίσης, συναντήθηκε με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει τον πρόεδρο της ΝΔ, αν και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, γιατί «έχει μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση και ακούει με άλλο αυτί όλες τις απόψεις στην τοπική αυτοδιοίκηση». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι: «Η Θεσσαλονίκη και οι Θεσσαλονικείς έχουν δείξει πολύ μεγάλη αντοχή στα χρόνια της κρίσης». 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια… γαλάζια πανστρατιά στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να στείλουν όσο πιο εμφατικά γίνεται το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει ο κ. Μητσοτάκης. Περισσότεροι από 55 Βουλευτές από όλη την Ελλάδα και εκατοντάδες στελέχη της ΝΔ (Συντονιστές, Τομεάρχες, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Επικεφαλής Γραμματειών κ.α.) επισκέφθηκαν τους 15 νομούς της Βόρειας Ελλάδας, με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της Συμφωνίας Αλήθειας της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα. 

Παράλληλα ο «γαλάζιος» μηχανισμός έχει… σαρώσει τη Μακεδονία, με στοχευμένες επισκέψεις σε ερευνητικά κέντρα, πρότυπες μονάδες παραγωγής, start up εταιρείες, ενώ σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. 

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Ν.Δ., επισκέφτηκαν περισσότερες από 50 πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, περισσότερα από 15 τμήματα Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. και ερευνητικά ιδρύματα, περισσότερες από 50 μονάδες καινοτομίας και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και περί τις 40 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Την ίδια ώρα οι 13 Γραμματείες του Κόμματος και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, πραγματοποίησαν σειρά εκδηλώσεων – συζητήσεων, αλλά και επισκέψεις κλιμακίων με περισσότερους από 40 κοινωνικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Real.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα – “Προχωράμε ενωμένοι” δήλωσαν οι δύο άνδρες

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με το Δ.Σ. της ΔΕΘ – HELEXPO

Ο Μπουτάρης εξηγεί γιατί στηρίζει τον Μητσοτάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ