ΝΔ: Αγώνας να σπάσουν τα κυβερνητικά «φλερτ»

Με πίεση στην πίεση της κυβέρνησης προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι απαντούν από τη Νέα Δημοκρατία στα «δίχτυα» που ρίχνουν από το Μαξίμου προς τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη για τον εκλογικό νόμο. 

Στο γαλάζιο παρασκήνιο υπάρχει ένας σκληρός «πόλεμος» ενόψει της συζήτησης στην ολομέλεια για τον εκλογικό νόμο με στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ να επισημαίνουν στο real.gr ότι «η κάθε πολιτική συμπεριφορά συνεκτιμάται για το σήμερα και το αύριο». 

Στη ΝΔ γνωρίζουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα παίξει σκληρά μέχρι τέλους έχοντας μπροστά του δυο μεγάλες για την κυβέρνηση μάχες: Εκλογικό νόμο και τηλεοπτικές άδειες. 

Και πιστεύουν ότι στην τελική ευθεία θα ρίξει στο τραπέζι όλα τα «χαρτιά» του πιέζοντας ακόμη και με το όριο του 3% – που για τη ΝΔ είναι ζήτημα βαρύτητας ακόμη και εθνικής σημασίας. 

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο, εκφράζονται ανησυχίες για την τελική στάση του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο που το Μαξίμου προχωρήσει σε κάποιο αιφνιδιασμό που μπορεί να αφορά στο μπόνους, όχι κατάργηση των 50 εδρών αλλά μείωσή του ακόμη και μια δέσμευση για την ψήφο των ομογενών. 

Στελέχη της ΝΔ – όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Νίκος Δένδιας – έχουν βγει μπροστά προκειμένου να ακυρώσουν αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει «δίχτυα» σε χώρους που θέλει να «αλώσει» πολιτικά και εκλογικά. 

Στη Λ. Συγγρού πιστεύουν πως το ΠΑΣΟΚ δύσκολα θα κάνει πίσω, χωρίς αιματηρές απώλειες, στο ζήτημα του εκλογικού νόμου ενώ για το Ποτάμι εκτιμούν πως έπειτα από την έκταση που πήρε η περίπτωση της Κατερίνας Μάρκου και του Αχμέτ Ιλχάν –δυο «ύποπτοι» για να ψήφιζαν τον εκλογικό νόμο – δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ολομέλεια. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί την Πέμπτη την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος προκειμένου να θέσει, επισήμως, τη ΝΔ σε εκλογικό συναγερμό ασκώντας έτσι μεγαλύτερη πίεση προς τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, για την επόμενη μέρα της κάλπης.

Πηγή:real.gr

 

Διαβάστε επίσης

ΝΔ: Η κυβέρνηση ευθύνεται για το φιάσκο στη δίκη της Siemens

Αυγενάκης: Για τη ΝΔ είναι προεκλογική περίοδος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ