Βόζεμπεργκ: Λιμνάζουν στην Κεντρική Τράπεζα κοινοτικά κονδύλια για το προσφυγικό

Την απογοητευτική είδηση ότι δεν αξιοποιούμε τα κονδύλια της Ε.Ε. για το προσφυγικό, έδωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Η κ. Βόζεμπεργκ, μετά από σχετική ερώτηση που υπέβαλε στην Κομισιόν, ανέφερε συγκεκριμένα, σχετικά με την απάντηση που έλαβε:

«Έχω ζητήσει αύξηση των κονδυλίων και επιτάχυνση των ρυθμών της διαθεσιμότητας των κονδυλίων για τη χώρα μας. Και έλαβα χθες την απάντηση – κόλαφο από την Επιτροπή, υπογεγραμμένη από τον Επίτροπο, τον αρμόδιο, τον κ. Αβραμόπουλο, όπου μας λέει (…) ότι έχουν εγκριθεί πράγματι 33 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβρη του 2015 (από το σύνολο των 509 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020) και 36 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2016, αλλά δεν έχουν αξιοποιηθεί. Διότι στην έκθεση που υποβλήθηκε από την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2016, η Ελλάδα υπέβαλε μηδενική εκκαθάριση λογαριασμών, καμία δαπάνη προς πληρωμή. Δηλαδή, με άλλα λόγια, δεν έχει καταθέσει τον εθνικό προϋπολογισμό, το εθνικό πρόγραμμα. Χωρίς δαπάνες, δεν εκταμιεύονται, με αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να λιμνάζουν τώρα στην Κεντρική Τράπεζα» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Φανταστείτε λοιπόν, να υπάρχει ανικανότητα της εθνικής κυβέρνησης να εκταμιεύσει χρήματα, τα οποία ήδη έχουν δοθεί ως προχρηματοδότηση –έτσι την χαρακτηρίζει η Επιτροπή».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ