“Στρατιώτης” της…παράταξης

Της Χριστίνας Κοραή

 

Ο Κώστας Καραμανλής μπαίνει ξανά στην προεκλογική αρένα στο όνομα της συσπείρωσης της ΝΔ, λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες. Θα δώσει “παρών” τόσο στην προεκλογική εκδήλωση του Αντώνη Σαμαρά μπροστά από το Βελλίδειο, το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη όσο και στην μεγάλη εκδήλωση της Αθήνας μπροστά από το Ζάππειο την Πέμπτη το βράδυ. Είχε συμφωνηθεί η Θεσσαλονίκη. Το Ζάππειο του το ζήτησε η Συγγρού και ανταποκρίθηκε ευχαρίστως. Ο πολυκερματισμός παραμένει ο μεγάλος νικητής και ο πάλαι ποτέ κραταιός δικομματισμός ζήτημα είναι αν θα φτάσει το 38-40% με την απροθυμία των ψηφοφόρων να επιστρέψουν.

Θα υπάρξουν και νέοι εναγκαλισμοί Σαμαρά- Καραμανλή και βέβαια κατά τη διάρκεια των ομιλιών οι κάμερες θα δείχνουν τον πρώην πρωθυπουργό να χειροκροτά τον πρόεδρο της ΝΔ την ώρα που θα ζητάει “ισχυρή εντολή” και νίκη της ΝΔ.

Εχουν προηγηθεί οι δύο δηλώσεις Καραμανλή υπέρ της στήριξης της ΝΔ στις εκλογές της 6ης Μαίου. Οχι στη γραμμή της μη ρεαλιστικής αυτοδυναμίας αλλά στην προοπτική της πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας. “Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας” τόνισε αφήνοντας ανοιχτό αυτό που αρνείται μέχρι στιγμής ο Σαμαράς: το σενάριο της συνεργασίας του “μεγάλου συνασπισμού” προκειμένου να αποφευχθούν οι επαναληπτικές εκλογές και η διαχείριση της επόμενης μέρας να γίνει με μοιρασμένη την τράπουλα των ευθυνών.    

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ