Το προσφυγικό στο τετ α τετ του Τσίπρα με τον Κάμερον

Για το προσφυγικό συνομίλησαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «η συνάντησή τους επικεντρώθηκε στο προσφυγικό ζήτημα και συζητήθηκε η σημασία της ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης και απασχόλησης για τους Σύρους πρόσφυγες στις γειτονικές με τη Συρία χώρες, η οποία περιλαμβάνεται στους στόχους της Διάσκεψης Δωρητών».

«Υπογραμμίστηκαν, επίσης, οι προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών, καθώς και η αναγκαιότητα άμεσης εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης που συμφωνήθηκε μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συμβολής του Ηνωμένου Βασιλείου στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Επιπλέον, συζητήθηκαν το Κυπριακό, καθώς και οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται σχετικά με την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Για την οικονομία και το προσφυγικό συζήτησαν Τσίπρας – Μέρκελ

Αυτά θα πει ο Τσίπρας στη διάσκεψη για το προσφυγικό

Με την Μέρκελ συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ