Αποκάλυψε το plan x και βγήκε με την Δανάη Στράτου ο Βαρουφάκης – ΦΩΤΟ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνέντευξη του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων είναι το πρόσωπο των ημερών. Ωστόσο, το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Μανιώτη και δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τη συνέντευξη του και για το «Plan X».

Ο κ. Βαρουφάκης πήγε στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τριλογία της λιτότητας», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Δανάη Στράτου.

Μιλώντας για το βίβλο του φίλου, ο πρώην υπουργός προσπάθησε να συνδυάσει την οικονομία με την λογοτεχνία και το θέατρο, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η καθημερινότητα που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες δεν θα την κατανοήσουν από τις μαθηματικές εξισώσεις άλλα  από τους ρόλους των πρωταγωνιστών στο θέατρο και στα βιβλία.

«Μόλις προσκλήθηκα από τον Γιώργο για την παρουσίαση  του βιβλίου αναρωτήθηκα τι θα κάνω εγώ εδώ. Αναπόλησα τον τρόπο με τον οποίο κατανοεί ο πολίτης την οικονομία. Ο τρόπος για να κατανοήσει κάποιος το οικονομικό γίγνεσθαι έχει να κάνει να τη λογοτεχνία και το θέατρο και όχι με τις εξισώσεις. Για να καταλάβει κάποιος πως νιώθει ένας πολίτης αρκεί να διαβάσει “Τα σταφύλια της Οργής” του Στάινμπεκ. Το σημερινό αδιέξοδο των Ελλήνων θα μείνει στην ιστορία μέσα από η λογοτεχνία και όχι από οικονομικά βιβλία», είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εργασιακές σχέσεις άλλα και στην ασφαλιστικό, λέγοντας ότι η τρόικα θέλει να αυξήσει τα όρια ηλικίας: «κάποτε ο εργαζόμενος έπαιρνε σύνταξη στα 65 όμως από τη δεκαετία του ’70 αρχικά στις ΗΠΑ,  αργότερα σε Αυστραλία  και Βρετανία και τώρα πια και σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, όπου η τρόικα με μεγάλο ενθουσιασμό προσπαθεί να  επιβάλει την κατάσταση  και στην Ελλάδα. Ο εργαζόμενος πρέπει να αναλάβει το χρηματοπιστωτικό ρίσκο πρέπει και το οι ασφαλιστικές του εισφορές στο ταμείο του να παίζονται στο χρηματιστήριο», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ως ομιλητές οι ηθοποιοί Κοραλία Καράντη και Βασίλης Παπαβασιλείου, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Τζαβάρας και η πρώην υπουργος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

 

Δείτε τις φωτογραφίες

Πηγή usay.gr

 

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Πέρασαν δύο μέρες και το Μαξίμου δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για τον Βαρουφάκη

Κακλαμάνης: Θα έπρεπε να είχατε στείλει τον Βαρουφάκη στον αγύριστο – ΒΙΝΤΕΟ

Οι “βόμβες” του Βαρουφάκη για το plan X- Οι αντιδράσεις και ο πόλεμος των ανακοινώσεων 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ