Ο Μητσοτάκης εξηγεί σε τι συμφωνεί με τον Τζιτζικώστα

“Η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα είναι μια μετρημένη δήλωση ουδετερότητας που έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες αναφορές σε πράγματα που και εγώ έχω πει όπως την αντιπαράθεση με παραδοσιακούς μηχανισμούς και την ανάγκη για ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας. Συμφωνούμε και σε πολλά ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση του κόμματος και στις καταστατικές αλλαγές” δήλωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ3, σχολιάζοντας τη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στη ΝΔ. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν είχε κάποια επικοινωνία με τον κ. Τζιτζικώστα, πέρα μιας τυπικής επικοινωνίας που είχαν μετά τον πρώτο γύρο.

“Ο κ. Τζιτζικώστας κατέγραψε ένα σημαντικό ποσοστό με μια σημαντική τοπική δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα και τον καθιστά έναν σημαντικό παράγοντα για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας” πρόσθεσε. 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία έχει “ανάγκη από νέα άτομα που έχουν κολλήσει ένσημα και είναι γειωμένα στην πραγματικότητα. Η ανανέωση πρέπει να είναι και ηλικιακή αλλά όχι μόνο ηλικιακή. Τα νέα πρόσωπα έχουν τη σημασία τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιώνουμε τα στελέχη με την μεγαλύτερη εμπειρία”.

“Έχω βουλευτές που είναι θετικά διακείμενοι απέναντί μου αλλά δεν τους ζήτησα να με στηρίξουν ανοιχτά για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση και για να βγούμε ενωμένοι την επόμενη μέρα.

Η στήριξη των Ευρωβουλευτών σηματοδοτεί τη στενή σχέση που έχω με την Ευρώπη. Είμαι ένας βαθιά Ευρωπαϊστής πολιτικός και υπηρετώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την διπλή παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή: την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την απέχθεια του λαϊκισμού” συνέχισε. 

“Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο αστικό λαϊκό κόμμα το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να περιχαρακώνεται ταξικά. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να συνθέτει. Ο καθένας φέρνει κάτι στο τραπέζι και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εκφράζει όλη την παράταξη γι’ αυτό έχουμε στελέχη με διαφορετική αφετηρία. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Μπορώ να κερδίσω τον κ. Τσίπρα” επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι ο αντι – Τσίπρας, αλλά ακριβώς το αντίθετο. “Δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέψει η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ να της επιβάλλει το πρότυπο του αρχηγού που πρέπει να εκλέξουμε”, συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά τον συνυποψήφιό του σημείωσε: “Συμφωνώ με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για ίσες ευκαιρίες και ότι δεν μπορούμε να προσδιοριζόμαστε με βάση τις προσωπικές μας σχέσεις. Έχω δώσει αγώνες για την αξιοκρατία και την αξιολόγηση μέσα από τη θέση μου ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Έχω μιλήσει για ίσες ευκαιρίες το οποίο στην πράξη σημαίνει μικρότερες εκλογικές περιφέρειες”.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη του, επίσης υποψηφίου προέδρου για την προεδρία της ΝΔ,  Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη Realnews και στη δήλωσή του για τις απολύσεις, είπε:

“Ο κ. Μεϊμαράκης θα θυμάται ότι δεν εξέφρασε καμία δημόσια ούτε ιδιωτική διαφωνία τότε για τις απολύσεις. Οι απολύσεις ήταν μια δύσκολη πολιτική απόφαση και τη σήκωσα μόνος μου χωρίς ιδιαίτερη στήριξη, ήταν όμως συμβατική δέσμευση της Κυβέρνησης. Δεν μ’ αρέσει η εκ των υστέρων κριτική”.

 

Διαβάστε επίσης:

Η αντίδραση του Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του Τζιτζικώστα

Δεν πήρε θέση ο Τζιτζικώστας – Απηύθυνε έκκληση για μαζική συμμετοχή

Μεϊμαράκης: Θα είμαι ένας πρόεδρος που δεν θα επηρεάζομαι από τα “ικός” – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ