• Οι αιχμές του Παπαμιμίκου και "το μεγαλύτερο λάθος του"

  1:26 μμ, Τετάρτη 30 Δεκ 2015 1:26 μμ, Τετάρτη 30 Δεκ 2015

  Αιχμές εναντίον όσων σκόπιμα εμποδίζουν την εξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας αφήνει, με συνέντευξη του ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, o oποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

  "Το μεγαλύτερο μου λάθος όμως ήταν ότι αντί να συμβιβαστώ με την επετηρίδα και τα ‘‘ιερατεία’’ που έχουν καθιερώσει κάποιοι, θέλησα να ανοίξω το δρόμο για να έχουν οι νεότεροι ίσες ευκαιρίες" αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στην ιστοσελίδα tovima.gr.

  Ο ίδιος αναφέρει ότι, όταν έχεις μπει στην πολιτική με τις δικές σου δυνάμεις, κόντρα στα συστήματα και όσους θεωρούν ότι έχουν φέουδα εντός της ΝΔ, είναι αυτονόητο πως θα λες τη γνώμη σου. "Δυστυχώς σ' αυτή την παράταξη κάποιοι εμποδίζουν σκόπιμα την εξέλιξη και μ' αυτό δεν μπορούσα να συμβιβαστώ" τονίζει.

  Σχετικά με την προσπάθεια για ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας εμφανίζεται υπέρμαχος, φωτογράφησε εκείνους που κατά τη γνώμη του υπονόμευσαν αυτή την προσπάθεια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το εγχείρημα υπονομεύεται "από ανθρώπους που είχαν μάθει να βολεύονται σε μία συρρικνωμένη αλλά ελεγχόμενη παράταξη, γιατί γνώριζαν πως από τη στιγμή που θα άνοιγαν οι πόρτες, θα είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τους μη ικανούς".Για τον χώρο που πρέπει να κινείται ένα σύγχρονο κεντροδεξιό κόμμα υποστηρίζει: "Προσωπικά δούλεψα αμέτρητες ώρες για μία διαφορετική Νέα Δημοκρατία, με διαφορετική κουλτούρα και σύγχρονες διαφορετικές αντιλήψεις. Μία Νέα Δημοκρατία που θα είχε ζωτικό της χώρο το σύγχρονο μεταρρυθμιστικό κέντρο. Αυτό ξεβόλεψε αρκετούς" και προσθέτει: "Όμως, νιώθω πραγματικά πολύ καλά με τον εαυτό μου, γιατί δεν έκανα πίσω ούτε μία στιγμή από εκείνες που έπρεπε να αναμετρηθώ με την παλιά νοοτροπία". Αναφέρει, μάλιστα, χαρακτηριστικά την υπόθεση του Συμφώνου Συμβίωσης, στο οποίο ο ίδιος είχε τοποθετηθεί υπέρ δύο χρόνια πριν, κόντρα σε πολλούς εντός ΝΔ, οι περισσότεροι εκ των οποίων -σύμφωνα με τον ίδιο -οδήγησαν τη ΝΔ σε μία αμήχανη στάση, που εν τέλει εκφράστηκε με την απουσία τους από την ψηφοφορία αντί να υπερασπιστούν την άποψη τους, όποια και αν είναι. Ο ίδιος τονίζει ότι αντιλαμβάνεται την πολιτική διαφορετικά και για να μην κρύβεται από την πραγματικότητα, γι' αυτό έχει "ορκισμένους εχθρούς και φανατικούς φίλους".

  Στο ερώτημα εάν θα παραιτηθεί επισημαίνει πως θα ανακοινώσει την απόφασή του μετά το πέρας του δεύτερου γύρου, υπογραμμίζοντας ότι γνωρίζει πότε να κλείνει τους κύκλους του. Πάντως, τονίζει ότι "η πολιτική δεν είναι ένας αγώνας 100μ., αλλά ένας μαραθώνιος, όπου σε όλη τη διαδρομή θα βρεθείς αντιμέτωπος με όσα θέλουν να σε κάνουν να τα εγκαταλείψεις. Το στοίχημα είναι να τα κερδίσεις και εγώ δεν έχω μάθει να το βάζω κάτω». Αυτό που έχει ενδιαφέρον, πάντως, για το μέλλον είναι η αποστροφή του ότι θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική, και στα δρώμενα της «κεντροδεξιάς παράταξης".

  Διαβάστε επίσης

  Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας ας βρει το δεκανίκι που αναζητεί... στον Λεβέντη

  Ο Άδωνις για το φλερτ Λεβέντη-ΣΥΡΙΖΑ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα