Κουμουτσάκος: Υπάρχει μία έντονη μεταρρυθμιστική τάση στη ΝΔ

«Η πέραν κάθε πρόβλεψης συμμετοχή επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ είναι μία πολύ ισχυρή πολιτική δύναμη» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος στήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας αναφέρθηκε.

Συγκεκριμένα σημείωσε: «Πρώτα απ’ όλα είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μετά από μία περίοδο με μεγάλες δυσκολίες, απογοητεύσεις και προβλήματα για τη ΝΔ σήμερα είναι μία πολύ καλή ημέρα για τη Ν.Δ. Το διασφάλισε ο κόσμος της με την παρουσία του και με την επιμονή του να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία. Η πέραν κάθε πρόβλεψης συμμετοχή επιβεβαίωσε ότι η ΝΔ είναι μία πολύ ισχυρή πολιτική δύναμη. Είναι κόμμα-παράταξη, είναι κόμμα-ομπρέλα», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε:

«Αν μπορώ, έχω καταλήξει σε τέσσερα πρώτα συμπεράσματα από χθες. Το πρώτο είναι ότι η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα. Δεν είμαστε ούτε ένα ακραία νεοφιλελεύθερο, ούτε δεξιό, ούτε ακροδεξιό κόμμα όπως πολλές φορές έχει επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για προπαγανδιστικούς λόγους να παρουσιάσει τη ΝΔ παραμορφώνοντας την ιδεολογική της υπόσταση και το ιδεολογικό της στίγμα».

Ο τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Δεύτερο συμπέρασμα ότι υπάρχει μία έντονη, ισχυρή, μεταρρυθμιστική τάση στη ΝΔ. Κι εγώ το θεωρώ πάρα πολύ θετικό αυτό γιατί μόνο μέσω μεταρρυθμίσεων θα προχωρήσει ο τόπος μπροστά. Τρίτο συμπέρασμα ότι έχει πολύ ισχυρές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Τέταρτο, ότι δεν διασπάται γιατί ο κόσμος της έδειξε χθες ότι δεν θα αφήσει κανέναν να τη διασπάσει. Κι όποιος τολμήσει δεν θα έχει πολιτικό μέλλον. Και βεβαίως είναι η μόνη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης κι αυτό θα γίνει αργά ή γρήγορα εγώ πιστεύω πολύ ταχύτερα απ’ ότι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να πιστεύει».

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αποτελεί πρόκριμα και γα τον δεύτερο ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε: «Αναμφισβήτητα κάθε εκλογή έχει τη δική της ιδιαίτερη δυναμική. Θα εξαρτηθεί από την απόσταση πρώτου και δευτέρου και νομίζω ότι θα είναι σφάλμα κάποιος να μπει σε μία πολιτική αριθμητική προσθαφαιρέσεων».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ