Κουτσούμπας: Τελικά αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο – ΒΙΝΤΕΟ

«Τελικά αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη Βουλή για τo νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και πρόσθεσε:

«Εξακολουθεί να φέρνει με την διαδικασία του κατεπείγοντος το ένα πίσω από το άλλο τα αντιλαϊκά νομοσχέδια που γεννά η ίδια η πολιτική της, ευθυγραμμισμένη πλέον πλήρως με τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, όλων όσων δηλαδή έχουν καταρρακώσει το λαό μας εδώ και 7 χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική καπιταλιστική κρίση».

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Προβάλουν ξανά την ανάγκη της νέας δόσης, για να γονατίσουν πάλι τα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους συνταξιούχους, τους δημόσιους υπάλληλους, τις εργατικές λαϊκές οικογένειες» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

 «Υπάρχει έστω ένας νόμος, από τους δικούς σας, που να μην ωφελείται η ολιγαρχία; Ποιος θα ωφεληθεί από τον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό που ψήφισαν οι 153 λεβέντες βουλευτές σας; Ποιος θα ωφεληθεί από την νέα σφαγή στο ασφαλιστικό; Από τη φορολογία στους αγρότες; Ποιος τελικά ωφελείται από όλα αυτά τα πακέτα προαπαιτούμενων και των μεταρρυθμίσεων – αναδιαρθρώσεων που φέρνετε σήμερα; Που θα φέρετε και αύριο;

Ξέρουμε. Θα απαντήσετε ότι φέρνετε και κάποια μέτρα. Φέρνετε για παράδειγμα το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων. Ικανοποιείτε ένα μόνιμο αίτημά τους εδώ και χρόνια. Δικαίωμά σας.

Μπορούν όμως, στα σοβαρά, τέτοια ή άλλα νομοσχέδια, και άσχετα από τις απόψεις ή την γνώμη που έχει κάθε πολιτική δύναμη για την μία ή την άλλη πλευρά τους, να θεωρηθούν αντίβαρο στην βαρβαρότητα που βιώνει η πλειοψηφία των εργαζομένων του τόπου μας, το συνεχές μπαράζ φαστ – τρακ μέτρων και νομοσχεδίων που πάνε το λαό μας κι άλλο κάτω, στα τάρταρα της εξαθλίωσης;» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Δημαγωγείτε ασύστολα όταν λέτε ότι η πολιτική σας δήθεν έχει στόχο να αποκαταστήσει την “κοινωνική δικαιοσύνη”. Γιατί η μόνη κατ΄ όνομα “δικαιοσύνη”, στον τρόπο που μοιράζετε τα μέτρα, είναι, συνεχώς και συστηματικά, να εξισώνετε, όλο και προς τα κάτω, τους μισθούς και τις συντάξεις, τις όποιες κοινωνικές παροχές έχουν απομείνει, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να γλιτώσει από την λαίλαπα που του ετοιμάζετε με τους νόμους σας.

«Σήμερα παραδίδετε τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια στα κοράκια, για να προχωρήσετε το Φλεβάρη και με τα στεγαστικά και με τα καταναλωτικά δάνεια. Εδώ είμαστε και θα τα δούμε και θα τα ξαναπούμε και θα δούμε ποιος κορόιδευε και ποιος όχι.  Έχετε ήδη συμφωνήσει και σύντομα δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε» επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Γέμισε με …σακίδια η Βουλή – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ