Ξανά στο τραπέζι το γαλάζιο ντιμπέιτ

Με το θέμα του ντιμπέιτ να επανέρχεται στο προσκήνιο, αυτήν τη φορά από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ξαναφουντώνει η προεκλογική μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στο κομματικό παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος ανάμεσα στις γαλάζιες παραδοσιακές ομάδες, με φόντο την προοπτική μίας συναινετικής πορείας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επικρίνει τον Απόστολο Τζιτζικώστα ότι «ξέχασε» την πρόσκληση για μία δημόσια μονομαχία, προκειμένου να υπάρξει μία αναμέτρηση επιχειρημάτων όχι μόνο για το μέλλον της συντηρητικής παράταξης αλλά και για να καταγραφούν οι ευθύνες για το εκλογικό φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.

Από το επιτελείο του Τζιτζικώστα, θεωρούν ότι βασικός στόχος του Μεϊμαράκη είναι να εμπλέξει τον Περιφερειάρχη με το φιάσκο, ενώ για το ντιμπέιτ παραπέμπουν στην απάντηση που έχει λάβει ο πρώην πρόεδρος από την πρώτη στιγμή που απηύθυνε την πρόσκληση («όπου και όποτε θέλει») και αναμένουν την επισημοποίηση της, όπως χαρακτηριστικά λένε, αφού την προηγούμενη φορά η πρόσκληση είχε κατατεθεί μέσω κύκλων. Μια τηλεοπτική μονομαχία Μεϊμαράκη-Τζιτζικώστα, ωστόσο προεξοφλείται ότι θα προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση των Κυριάκου  Μητσοτάκη και του κ. Γεωργιάδη, οι οποίοι θέτουν ως βασικό όρο τη συμμετοχή και των τεσσάρων υποψηφίων για τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ.

Η προοπτική μίας τηλεοπτικής μονομαχίας, πάντως δεν αποκλείεται να τεθεί στο τραπέζι και ως κίνηση που θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές κάλπες και κινητοποιήσει εκ νέου τη γαλάζια βάση. Τα επιτελεία και των τεσσάρων υποψηφίων καταγράφουν αυξημένη αδιαφορία για την εκλογική διαδικασία και αναζητούν τρόπους για την απενεργοποίηση μελών και στελεχών, αφού οι προεκλογικές καμπάνιες δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους έντονους ρυθμούς του Νοεμβρίου. Επιπλέον, η διασφάλιση της κομματικής ενότητας στη οποία ομνύουν και οι τέσσερις υποψήφιοι, δεν επιτρέπει μετωπικές συγκρούσεις που θα μπορούσαν να επαναφέρουν την εκλογική διαδικασία στην πρώτη γραμμή, τουλάχιστον επικοινωνιακά.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, στην εσωκομματική διαμάχη παρενέβη και ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκοντας να ακυρώσει τα σενάρια περί μίας πολιτικής επιστροφής του. «Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν. Τη Νέα Δημοκρατία τη θέλω ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, δηλαδή έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας», ανέφερε ο τέως Πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε: «Και πάντως η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Η αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει».  

 

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ

 

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ