Φλαμπουράρης: Στόχος μας η οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους

Υπέρ ενός ειλικρινούς διαλόγου για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, τάχθηκε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, είπε ότι «αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της Αριστεράς, η οποία βρίσκεται στον αντίποδα μιας πολιτικής που προσπαθεί να μην αλλάξει τίποτε και να μην θιγεί η διαπλοκή». Ο λαός, πρόσθεσε, «μας έδωσε δυο φορές εντολή για την εφαρμογή μιας σαρωτικής δέσμης σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις και τις υπαρκτές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας».

Συνεχίζοντας ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι οι βασικοί στόχοι της πολιτικής της κυβέρνησης, στόχοι που όπως είπε «υπερβαίνουν ακόμη και τον ορίζοντα της τετραετίας», είναι η προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, η οικοδόμηση ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους, η εκ βάθρων αλλαγή της δημόσιας διοίκησης και της εισόδου της οικονομίας σε τροχιά μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

«Αριστερή πολιτική σημαίνει αύξηση του μεριδίου της εργασίας στον εθνικό πλούτο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και σημείωσε ότι το πολιτικό πλαίσιο εντός του οποίου κινείται η κυβέρνηση είναι «η διατήρηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, υπέρ του λαού και όχι της ολιγαρχίας, του πλούτου και της διαπλοκής, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Τέλος, σε ό,τι αφορά, το μεταναστευτικό, ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε ότι «μέσα στα σημερινά ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια, το Λιμενικό, η Αστυνομία, ο στρατός, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι αλληλέγγυοι πολίτες και η κυβέρνηση δίνουν καθημερινά μια άνιση μάχη υπέρ των ανθρώπινων αξιών και της αλληλεγγύης, που είναι θέμα αξιοπρέπειας και πολιτισμού για την ίδια μας τη χώρα».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Φλαμπουράρης στον Σαλμά: Μην συνεχίζετε τον λασποπόλεμο – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ