Γεροβασίλη: “Αν δεν υπάρχει τεχνική λύση, να υπάρχει πολιτική” για την πρώτη κατοικία

«Μας ενδιαφέρει να κλείσουν όλα τα ζητήματα αλλά με την κοινωνία όρθια» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως ανέφερε η ίδια, «όλη η προσπάθεια της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται στον οδικό χάρτη, ο οποίος έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση, η ανακεφαλαιοποίηση, η αξιολόγηση και τελικά η συζήτηση για το χρέος, μαζί με το αναμενόμενο Eurogroup της Δευτέρας που θα αξιολογήσει την πρώτη δέσμη μέτρων των προαπαιτούμενων. Έχουμε έναν πρώτο σταθμό στο Eurogroup της Δευτέρας που μας αφορά να κλείσουμε τα θέματα».

Όπως σημείωσε η κ. Γεροβασίλη, τα θέματα που έχουν απομείνει ανοιχτά είναι «”κόκκινα” δάνεια, 100 δόσεις και άλλα θέματα που δεν είναι σημαντικά και ρυθμίζονται».

Ερωτηθείσα αν βλέπει από την επίσκεψη Μοσκοβισί να προέκυψε διάθεση συμβιβασμού σε αυτά τα ζητήματα η κ. Γεροβασίλη απάντησε:

«Η επίσκεψη Μοσκοβισί στις δικές του δηλώσεις, όπως και του Ολάντ πριν από λίγες μέρες, έδειξαν ότι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να μπει ένα όριο στο θέμα των “κόκκινων” δανείων και της πρώτης κατοικίας, το οποίο να έχει στο σκεπτικό του την κοινωνική συνοχή στην ελληνική πραγματικότητα σήμερα και το πόσο σημαντικό και φλέγον είναι αυτό το ζήτημα. Μας ενδιαφέρει να κλείσουν όλα τα ζητήματα αλλά με την κοινωνία όρθια. Η προσπάθεια η δική μας θα είναι να κλείσουν τα ζητήματα τη Δευτέρα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «στο θέμα της πρώτης κατοικίας και των πλειστηριασμών είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τη διαπραγμάτευση σε όλα τα δυνατά επίπεδα, ούτως ώστε αν δεν υπάρχει τεχνική λύση, να υπάρχει πολιτική λύση και εκεί θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις όσο διάστημα χρειαστεί, δεσμευμένοι ο ελληνικός λαός να μη χάσει το σπίτι του, μέσα σε αυτήν την κρίση οι προστατευόμενες ομάδες θέλουμε να συνεχίσουμε να προστατεύονται και η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου αυτό να εξασφαλιστεί».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη «στον ενικό» για το ζήτημα της γενοκτονίας των Ποντίων, ρωτήθηκε αν δεν υπάρχει πολιτικά κανένα θέμα για την κυβέρνηση, όταν ο υπουργός Παιδείας τοποθετείται σε ένα ιστορικό θέμα πολύ μεγάλης εθνικής σημασία με έναν τρόπο αντίθετο από την κρατούσα άποψη.

«Δεν υπάρχει πολιτικά θέμα, σε μια ελεύθερη έκφραση μιας προσωπικής προσέγγισης. Νομίζω ότι αυτό η κοινωνία το αντιμετωπίζει διαφορετικά. Ωστόσο, γίνεται κάθε φορά μία προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης γεγονότων που δεν έπρεπε», τόνισε η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ