Κουτσούμπας: Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει κυβέρνηση συνεργασίας

Την εκτίμηση ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασία εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο SBC.

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει κυβέρνηση συνεργασίας. Το πιο πιθανό θα είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με κάποια άλλα κόμματα μικρότερα. Δεν αποκλείω βέβαια και το μεγάλο συνασπισμό, ανάλογα τα εκλογικά αποτελέσματα, περισσότερο πιθανό βλέπω να γίνει σε μια πορεία, να ωριμάσουν οι συνθήκες» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Δηλαδή να προχωρήσει ένα διάστημα και όταν δημιουργηθούν προβλήματα τότε να συμβεί ο μεγάλος συνασπισμός, δηλαδή ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ να είναι μαζί στην κυβέρνηση, όπως το γνωρίσαμε και παλιότερα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτό προβλέπουμε ότι θα είναι η κατάληξη».

«Το ζήτημα είναι όμως να είναι ισχυρό το ΚΚΕ απέναντι σε μια κυβέρνηση όποια κι αν είναι αυτή, η οποία θα είναι αντιλαϊκή γιατί οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης θα είναι μνημόνιο και ξερό ψωμί, θα είναι προαπαιτούμενα και νέοι εφαρμοστικοί νόμοι, θα είναι νέα σκληρά μέτρα στο φόντο και των διεθνών εξελίξεων. Άρα ο λαός μας χρειάζεται δυνατό το ΚΚΕ μέσα στη βουλή και στο λαό, για να βρίσκεται μπροστά σ’ αυτό τον αγώνα, από θέση ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα στη βουλή και έξω απ’ αυτή στους αγώνες. Μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να αναπτυχθεί το κίνημα, να υπάρξουν ανάσες ανακούφισης, να υπάρχει αλληλεγγύη, να αποτρέπουμε χειρότερα και να ανοίγουμε το δρόμο για ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο», υπογράμμισε.

«Έχει μεγάλη σημασία σήμερα, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας να βγει όσο γίνεται πιο ισχυρό μέσα σε αυτή τη Βουλή, πιο ισχυρό μέσα στο λαό, γιατί ακριβώς είναι το κόμμα που είπε αλήθειες, που λέει αλήθειες, που μπορεί ο ελληνικός λαός να ακουμπήσει επάνω του με εμπιστοσύνη. Έχει συνέπεια, σταθερότητα, όχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και από την καθημερινή πάλη, αυτά που λέει που δεν είναι μόνο λόγια, είναι και έργα, ότι θα σταθεί πραγματικά στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή, κάθε μέρα, κάθε ώρα, πλάι στα προβλήματα των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης:

Λαφαζάνης: Το πρόγραμμά μας δεν μπορεί να εφαρμοστεί εντός ευρωζώνης

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ