Κουντουρά: Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η εντιμότητα αυτής της κυβέρνησης

«Πάντα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν μπαίνουμε στη Βουλή» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 η Έλενα Κουντουρά, ερωτηθείσα σχετικά με το πόσο ήσυχη ή ανήσυχη είναι για την είσοδο των ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή, με δεδομένο ότι οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα έχει υποστεί δεινό πλήγμα.

Και συνέχισε λέγοντας η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού: «Στη δική σας επίσης εκπομπή, «στον ενικό», είχαμε πει πόσο έξω έχουν πέσει όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις και πως τελικά οι εκλογές είναι μια επιλογή που κάνει ο λαός με βάση το έργο, και αν θέλετε, το τι έχει να επιδείξει κάθε παράταξη και συγκεκριμένα οι βουλευτές ή οι υπουργοί στην προκείμενη περίπτωση.

Εγώ πιστεύω ότι αυτή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μία πετυχημένη, έντιμη και δίκαιη συγκυβέρνηση, και οι ΑΝΕΛ στα τέσσερα υπουργεία που πήραμε κάναμε εξαιρετική δουλειά, και αν θέλετε, και αθόρυβη δουλειά. Γιατί εγώ ειδικά στο υπουργείο μου, το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο σήμερα έχει καταφέρει μετά από εκλογές, μετά από δημοψηφίσματα από capital controls, και από μια πολύ μεγάλη μάχη και αγώνα που δώσαμε όλοι οι συνεργάτες, να έχουμε όχι μόνο θετικό πρόσημο, αλλά ο ιδιωτικός τομέας να έχει την τεράστια ικανοποίηση και να θεωρούν ότι έχουμε κάνει τόσο καλή δουλειά που θα ξεπεράσουμε ακόμα και τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις των 25 εκατομμυρίων (τουριστών)».

Η κ. Κουντουρά τόνισε στη συνέχεια: «Εγώ πιστεύω ότι οι Έλληνες έχουν καταλάβει και έγινε σαφές ότι ψηφίσανε στις 25 Ιανουαρίου να έρθουμε με μια καλή συμφωνία εντός Ευρώπης και εντός ευρώ και αυτό το πετύχαμε. Εμείς μείναμε σταθεροί στην υπόσχεσή μας ούτε να εκτροχιάσουμε το τρένο, να μη ρίξουμε την κυβέρνηση και να πάρουμε τη σωστή απόφαση για το συμφέρον του ελληνικού λαού και για την Ελλάδα. Έχουμε απόλυτη ευθύνη για τον ελληνικό λαό και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να ρίξουμε την Ελλάδα στα βράχια.

Όλοι εκείνοι που έλεγαν ‘φέρτε μια συμφωνία ό,τι να ‘ναι’ νομίζω ότι σήμερα δεν δικαιώνονται. Εμείς με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος επί 17 ώρες διαπραγματεύτηκε τις κακές συμφωνίες που είχαν φέρει οι προηγούμενοι και κατάφερε να φέρει μια δύσκολη συμφωνία αλλά με προοπτικές, και μια συμφωνία η οποία πραγματικά αναγνωρίζει πια έμπρακτα από την πλευρά των δανειστών ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση του χρέους αλλά και τα 86 δισεκ. ευρώ τα οποία θα έρθουν στη χώρα, δεν θα πηγαίνουν απλά να πληρώνουν τους τόκους αλλά θα έρθουν τα χρήματα για να πέσουν στην πραγματική ανάπτυξη σε ένα ευρωπαϊκό δίκαιο, πολύ συγκεκριμένο, με ισοδύναμα (…). Είναι τεράστια η επιτυχία αυτής της κυβέρνησης. Και η μεγαλύτερη επιτυχία είναι η εντιμότητα αυτής της κυβέρνησης» σημείωσε η κ. Κουντουρά.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ