Λαφαζάνης: Εκλογές πρέπει να έχουμε το νωρίτερο στις 27 Σεπτέμβρη – BINTEO

“Είπα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αν δεν ευδοκιμήσουν οι εντολές και δεν σχηματιστεί κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα για να γίνουν οι εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι εκλογές πρέπει να έχουμε το νωρίτερο στις 27 Σεπτέμβρη” δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

“Δεν έχουμε αυταπάτες ότι μπορεί να σχηματιστεί από αυτή τη βουλή κυβέρνηση σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση όπως επιδιώκουμε και επιθυμούμε. Από αυτή τη βουλή δεν μπορεί να προκύψει αντιμνημονιακή κυβέρνηση αλλά όμως θα αξιοποιήσουμε την εντολή αυτή για να καταδείξουμε ότι το μόνο που συμφέρει τη χώρα και το λαό είναι να πάμε σε μια νέα αντιμνημονιακή βουλή να αναδειχθεί μια νέα αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση. 

Καταγγέλλουμε τις εκλογές εξπρές που πάνε να γίνουν αυγουστιάτικα. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε για να πάμε άρον άρον σε μια εκλογική διαδικασία ολίγων εβδομάδα προκειμένου να μην ενημερωθεί ο λαός για το μνημόνιο και τις επιπτώσεις του και κυρίως να μην ενημερωθεί για τα σκληρά μέτρα που έρχονται στο νέο πακέτο που θα ψηφιστεί τον Οκτώβριο. Αυτά είναι απαράδεκτα.  Υποδηλώνουν μια βαθιά, ακραία, αντιδημοκρατική νοοτροπία. Δείχνουν μια αντιδημοκρατική εκτροπή” τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

“Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υπεύθυνος να μην συνεργήσει σε εκλογές εξπρές και να εξαντλήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το Σύνταγμα. Ο πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος της κυβέρνησης, είναι εντολοδόχος και δίνει λογαριασμό στο σύνολο του λαού , πρέπει να προασπίζει τη δημοκρατία και τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος.  Έχει ευθυνη να βγάλει προεδρικό διάταγμα που να καθορίζει το νωρίτερο στις 27 του μηνός τις εκλογές” επισήμανε λέγοντας ότι ο λαός πρέπει να ξέρει ότι τα επόμενα τρία χρονια θα είναι σκληρής ληστείας και λεηλασίας καθώς και ότι η Λαϊκή Ενότητα θέλει να εκφράσει το “όχι” με συνέπεια, σταθερότητα. 

Ερωτηθείς εάν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε: “Θα προσπαθήσω να έχω ζωντανή θεσμική επαφή με όλους τους αρχηγούς πλην της Χ.Α. και θα επικοινωνήσω μαζί τους για να συμφωνήσουμε την ώρα που μπορούμε να συναντηθούμε”.

“Για τις μετεκλογικές συνθήκες δεν είναι της ώρας να συζητήσουμε πρέπει να διαμορφωθεί το μετεκλογικό τοπίο αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι εμείς με κόμματα που ψηφίζουν και στηρίζουν μνημόνιο δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστούμε. Αντίθετα έχουμε σκληρό πόλεμο ενάντια στα μνημόνια και τις σκληρές πολιτικές. Τέρμα τα μνημόνια, την επόμενη τριετία δεν θα τη ζήσει ο λαός με ένα βαρύ μνημονικό χειμώνα θάνατο” κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης. 

 

 

 

 Διαβάστε επίσης

Για αντιδημοκρατική εκτροπή έκανε λόγο ο Λαφαζάνης – ΒΙΝΤΕΟ

Ο διάλογος Παυλόπουλου – Μεϊμαράκη – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ