Παπαδημούλης: Χρειαζόμαστε κυβέρνηση τετραετίας

«Χρειαζόμαστε κυβέρνηση τετραετίας» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Ελισάβετ Σαλαμάρα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να συμπορευτούν ακόμη περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τη «Λαϊκή Ενότητα», απάντησε:

«Έχω την εντύπωση ότι όσοι επέλεξαν να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα θα έχουν στο λαό πολύ μικρότερη δύναμη από αυτή που έχουν στη Βουλή, και αυτό θα διαπιστωθεί στις εκλογές. Εν πάση περιπτώσει θα κριθούν» και πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι το συμφέρον της χώρας επιβάλλει οι εκλογές να γίνουν με επιχειρήματα, χωρίς κραυγές, με ήπιο πολιτικό κλίμα. Να εμπιστευτούμε τον κόσμο, το μυαλό του, το κριτήριό του».

Ο κ. Παπαδημούλης, σχολιάζοντας τις επαφές που είναι σε εξέλιξη σε πολιτικό επίπεδο, σημείωσε ότι «αυτές τις ώρες γίνονται πάρα πολλές συναντήσεις από όσους έχουν ή θα αποκτήσουν τη διερευνητική εντολή αλλά επειδή είναι ολοφάνερο ότι δεν μπορεί να προκύψει άλλη κυβέρνηση από αυτή τη βουλή. Νομίζω ότι όλες αυτές οι συναντήσεις και δηλώσεις είναι χάσιμο χρόνου και περισσότερο αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «χρειαζόμαστε κυβέρνηση τετραετίας» ενώ συμπλήρωσε ότι «όλα δείχνουν και όλοι το ομολογούν με τις αντιδράσεις τους μέσα και έξω από την Ελλάδα, ότι πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά θα είναι ΣΥΡΙΖΑ και επομένως εντολοδόχος πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε την πολιτική σταθερότητα και επιτέλους μια κυβέρνηση τετραετούς θητείας που θα βάλει το νερό στο αυλάκι και θα αλλάξει πολλά πράγματα για να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μία πορεία ανάπτυξης –η καλύτερη εγγύηση για αυτό- είναι να πετύχει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι εύκολος στόχος, είναι όμως κατά τη γνώμη μου ένας στόχος απολύτως εφικτός.

Και αυτό το διεκδικούμε, όχι γιατί θέλουμε να φτιάξουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση Συριζαίων, αλλά για να μπορεί με ένα πρόγραμμα συνεκτικό, πιο συγκεκριμένο, πιο επεξεργασμένο, πιο προσγειωμένο με βάση τις εμπειρίες και αυτού του επταμήνου, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας να φτιάξουν μια κυβέρνηση η οποία να εμπεριέχει και πρόσωπα από ένα ευρύτερο φάσμα, μακριά όμως από την επάνοδο του αμαρτωλού πολιτικού παρελθόντος, στα κυβερνητικά έδρανα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ