Γεωργιάδης σε Λεουτσάκο: Είστε κόμμα των τρομοκρατών- ΒΙΝΤΕΟ

Ως κόμμα των τρομοκρατών χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο STAR και σχολιάζοντας τις τροπολογίες που σχετίζονται με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Λεουτσάκος, σχολίασε την αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα ότι «Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα, η Ελλάδα είναι αυτή που θα αυτοπροστατευτεί από την τρομοκρατία, η κυβέρνηση έχει ανοιχτό μέτωπο με την τρομοκρατία, πολλαπλάσιο από ότι είχαν οι άλλες κυβερνήσεις, θα διασφαλίσει η ίδια η κυβέρνηση την αντιμετώπιση ενεργειών τρομοκρατικών, είναι σε θέση και έχει και την πολιτική βούληση, άρα ούτε συμβουλές δεχόμαστε, ούτε υποδείξεις».

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε:

«Σηκώνω πραγματικά ψηλά τα χέρια με αυτούς τους ανθρώπους, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε εν μέσω μίας πολύ δύσκολης οικονομικής διαπραγμάτευσης, θεωρούσαμε, κι έτσι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή ότι η Αμερική ήταν σύμμαχός μας σε αυτή την προσπάθεια, ενώ κάνουμε αυτή την διαπραγμάτευση, και δεν ξέρουμε αν έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις την επόμενη εβδομάδα, την ώρα αυτή κρίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως υπ΄αριθμόν ένα προτεραιότητα της χώρας την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού. Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο διακινδυνεύει, αν δεν έχει ήδη διαρρήξει σημαντικά, και τη σχέση με τις ΗΠΑ, σημειώνω τη μεγάλη αλλαγή θέσεως των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίων των Ελληνικών θέσεων, κατά τη γνώμη μου ένα από τα σημεία που βαραίνουν είναι και η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, γιατί μπορεί να λέει ο κ. Λεουτσάκος είμαστε μία ανεξάρτητη χώρα, δε δεχόμαστε υποδείξεις, ωραία είναι αυτά τα καραμπουζουκλίδικα, όταν όμως πας στην Αμερική και ζητάς βοήθεια δεν μπορείς να τον φτύνεις κατάμουτρα. Ο Ξηρός, καλώς κακώς έχει σκοτώσει 15 πολίτες».

Και συνέχισε: «Ο νόμος δεν έγινε για τον Ξηρό κι αν θέλουμε επί της ουσίας συζήτηση να ειπωθεί αν συμφωνούμε ή όχι να είναι φυλακισμένοι με 90% αναπηρία. 90% σημαίνει πλήρως ακίνδυνοι, αυτό πρέπει να μάθουν οι σύμμαχοί μας, Αμερικάνοι. Σε αυτή τη χώρα που φλέγεται ο τόπος, η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας ως πρώτη προτεραιότητα έχει την απελευθέρωση των τρομοκρατών, και μάλιστα, ο κ.Πανούσης είπε ότι ο νόμος είναι για τον Σάββα Ξηρό και δεν έπρεπε να νομοθετηθεί έτσι, έπρεπε να αφήσουμε το δικαστικό συμβούλιο να αποφασίσει αν θα αποφυλακιστεί ή όχι ο Ξηρός. Ο κ.Λεουτσάκος λέει δεν είναι για τον Σάββα Ξηρό, ο κ.Πανούσης λέει είναι για τον Ξηρό, ο κ.Παρασκευόπουλος στη Βουλή είπε ότι είναι για τον Ξηρό κι άλλον έναν. Λοιπόν, θα αναλάβετε ποτέ τις ευθύνες σας με ειλικρίνεια;».

«Ορισμένοι εντός άρχισαν να βγάζουν ακροδεξιές κορώνες, που είναι επικίνδυνο για την τρομοκρατία», και τον κ.Γεωργιάδη να λέει πως «Είστε το κόμμα των τρομοκρατών», απάντησε ο Στάθης Λεουτσάκος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Αν καλεστούμε να επιλέξουμε μεταξύ πληρωμών, υποχρεώσεων στο εξωτερικό, δανειστών, με μισθούς και συντάξεις, το πρώτο που κάνουμε είναι ότι διασφαλίζουμε μισθούς, συντάξεις, καταθέσεις».

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας διαφώνησε λέγοντας:  «Ο κ.Λεουτσάκος έχει παντελή άγνοια, προφανώς, του τρόπου που λειτουργεί ο δυτικός καπιταλισμός. Μα όταν αγνοήσεις τη διεθνή υποχρέωση αυτό λέγεται πιστωτικό γεγονός, μόλις συμβεί αυτό κλείνουν οι τράπεζες».

«Μη δημιουργείτε πανικό στον κόσμο. Στο ΔΝΤ για να γίνει πιστωτικό γεγονός υπάρχει ένα χρονικό βάθος των 30 ημερών. Κρατηθείτε, λοιπόν, μη βιάζεστε» απάντησε ο κ.Λεουτσάκος.

«Έχετε άγνοια κινδύνου. Δεν καταλαβαίνεται από λεφτά. Ο κ.Βαρουφάκης λέει πρωί μεσημέρι βράδυ διαφορετικά πράγματα. Σε εσάς μπορεί να λέει διάφορες μπούρδες, όταν βρίσκεται όμως στη Λαγκάρντ λέει την αλήθεια» σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το αν οι Ρώσοι μπορεί να είναι μία πηγή από την οποία θα μπορούσαν να αντληθούν χρήματα ο κ.Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά «Ωχ Θεέ μου! Η ρωσική οικονομία είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας και αν πάρουμε τα λεφτά από τη συμφωνία για τον αγωγό, αυτές τις 10 μέρες, θα παραδεχτώ δημοσίως ότι έκανα λάθος. Σας λέω ότι κατά τη γνώμη μου είναι αδύνατο να πάρουμε αυτά τα λεφτά. Αν τα πάρουν και τα χρησιμοποιήσουν σε μισθούς και συντάξεις, τότε έχουν φάει τα λεφτά των ανθρώπων».

Για το αν η κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε «όπως είμαστε σήμερα, αποκλείεται».

Τέλος, ο κ.Λεουτσάκος σχολίασε: «Είναι μία ολόκληρη ομάδα στην Νέα Δημοκρατία που δεν ξέρει τίποτε άλλο από το να τρομοκρατεί».

 

Δείτε το βίντεο του STAR:   

 

Διαβάστε επίσης:

«Στις δημοκρατίες δεν ψηφίζονται νόμοι για ελεύθερους τρομοκράτες»

Βούλτεψη: Η κυβέρνηση οδήγησε σε δυσμενέστερη κατάσταση τη διαπραγμάτευση

Κείμενο της αμερικανικής πρεσβείας για τον Σάββα Ξηρό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ