• Οι δηλώσεις Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ - ΒΙΝΤΕΟ

  4:53 μμ, Παρασκευή 30 Ιάν 2015 4:53 μμ, Παρασκευή 30 Ιάν 2015

  Μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε ότι η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και «συζητήσαμε μια σειρά από ζητήματα της ευρωζώνης και κυρίως τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης για μια Ελλάδα που θα μπορεί να αναπνεύσει».

  Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι τόνισε στον κ. Ντάισελμπλουμ εκτενώς τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και την αποφασιστικότητα με την οποία πρόκειται να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες.

  «Μεταρρυθμίσεις που πρέπει να είναι βαθιές και να γίνουν χωρίς φόβο και πάθος και θα αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας» είπε ο κ.Βαρουφάκης.

  «Το κράτος έχει συνέχεια αλλά δεν θα έχει συνέχεια η ανατροφοδοτούμενη κρίση» ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών που μετά από ερώτηση για τα μέτρα που απαιτούνται από την τρόικα είπε: «Η πρώτη μας πράξη δεν θα είναι η απόρριψη της λογικής αμφισβήτησης αυτού του προγράμματος. Με απόλυτη διάθεση συνεργασίας θέλουμε να πείσουμε τους εταίρους μας όπου κι αν βρίσκονται ότι το κοινό μας συμφέρον εξυπηρετείται μέγιστα και βέλτιστα από μία συμφωνία που θα προκύψει από διαβουλεύσεις με γνώμονα το κοινό συμφέρον.

  Η κυβέρνηση θα πορευθεί με γνώμονα τη μέγιστη συνεργασιμότητα με τους νόμιμους θεσμούς αλλά με μια επιτροπή τριμερή με ένα αντιευρωπαικό πρόγραμμα δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε».

  Εκφράζοντας την ανησυχία του μήπως είπε λάθος τα ονόματα των μελών της κυβέρνησης με τα οποία συναντήθηκε ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

  «Ήταν σημαντικό να γνωριστούμε μεταξύ μας και να ξεκινήσουμε γρήγορα» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ επισημαίνοντας ότι ήθελε να ακούσει τις απόψεις της νέα κυβέρνησης.

  «Έχουμε αμοιβαία συμφέροντα και χάρηκα επειδή και τα δύο μέρη συμφωνούμε ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία και να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα της» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

  Το Eurogroup έχει δεσμευτεί να στηρίξει την Ελλάδα εφόσον παραμείνει η Ελλάδα πιστή στις δεσμεύσεις τις, τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

  «Τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν βήμα προόδου» είπε και συμμερίστηκε τα σκληρά μέτρα που ο ελληνικός λαός έπρεπε να αντέξει αλλά, όπως επισήμανε «έχει επιτευχθεί πρόοδος και πρέπει να μην πάει χαμένη αυτή η πρόοδος.

  Εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να καθορίσει τη θέση της κι εμείς να κινηθούμε προς το μέλλον και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε»

  Μετά από σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε ότι βρισκόμαστε «εντός προγράμματος που πήρε παράταση. Η παράταση είναι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και τότε θα συζητηθούν όλα. Όσο για τη διάσκεψη για την αναδιάρθρωση του χρέους, αυτή υπάρχει και είναι το Eurogroup».

  Όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε αυτή τη συνάντηση «συζητήσαμε αλλά δεν πήραμε αποφάσεις. Θα μιλήσουμε και τις επόμενες εβδομάδες. Εναπόκειται κυρίως στην ελληνική κυβέρνηση να εκφράσει τη θέση της κι εμείς ως εταίροι να πάρουμε τις αποφάσεις μας.»

  Δείτε τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη από τη ΝΕΡΙΤ

  Δείτε τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη ΝΕΡΙΤ

  Διαβάστε επίσης

  Η συνάντηση του Βαρουφάκη με τον Ντάισελμπλουμ - ΦΩΤΟ

  Αυτός είναι ο πατέρας του Βαρουφάκη

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα