Σύμμαχος της αυτοδιοίκησης ο Νίκος Δένδιας – ΦΩΤΟ

Τη στήριξη του κόσμου της αυτοδιοίκησης ζήτησε ο Νίκος Δένδιας, στην προσπάθειά του να κερδίσει μια έδρα στη Β’ Αθηνών.

Δεκάδες Δήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι από όλο το λεκανοπέδιο έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, ο Υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση με αυτοδιοικητικά στελέχη της Β’ Αθήνας, στην οποία έδωσαν, μεταξύ πολλών άλλων, το παρών αρκετά «μεγάλα ονόματα» όπως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου και άλλοι.

Οι συμμαχίες με ισχυρούς και δραστήριους τοπικούς βουλευτές ήταν πάντα ένα χρήσιμο εργαλείο για τους Δημάρχους, προκειμένου να προωθούν έργα και διεκδικήσεις για τις περιοχές τους. Πόσω μάλλον τώρα, σε μια εποχή όπου η κρίση και οι περικοπές πόρων έχουν κόψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα «φτερά» της Αυτοδιοίκησης. Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι αυτοδιοικητικοί της Β’ Αθήνας δεν υπολογίζουν μόνο στην εκλογή του Νίκου Δένδια, αλλά και σε έναν αποτελεσματικό σύμμαχο απέναντι στα σοβαρά και άλυτα μέχρι τώρα προβλήματα της καθημερινότητας.

Θερμή υποδοχή συναντά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και στις καθημερινές του εξορμήσεις στις γειτονιές. Αν και αποτελεί νέα «είσοδο» σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια, φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

 

Θητεία σε απαιτητικά υπουργεία

Η διαφαινόμενη επιτυχία του Νίκου Δένδια στη δύσκολη «αρένα» της Β’ Αθήνας οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην αναγνωρισιμότητα που απέκτησε τα τελευταία χρόνια, ως προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης, αλλά κυρίως στην αποτελεσματικότητα που χαρακτήρισε τη θητεία του σε τρία, ιδιαίτερα απαιτητικά υπουργεία.

Αν καταφέρει να εκλεγεί στη Β’ Αθήνας, θα έχει διαψεύσει στην πράξη μια από τις βασικές «αρχές» των Ελλήνων πολιτικών, ανεξαρτήτως κόμματος: «μακριά από τα δύσκολα, αν θες να ξαναβρείς την ψήφο σου στην κάλπη».

Από το 2012 και μετά, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά από «καυτά» ζητήματα: παράνομη μετανάστευση, εγκληματικότητα, βίαιες διαδηλώσεις, «κόκκινα δάνεια» και άλλα πολλά, χωρίς να λείπουν και οι κρίσεις, όπως το πρόσφατο συμβάν με το Norman Atlantic.

Ενδεικτικό της απήχησης που φαίνεται να έχει η υποψηφιότητα του Νίκου Δένδια στη Β΄Αθήνας, ήταν η προσέλευση των πολιτών στην πρώτη του «επίσημη» προεκλογική ομιλία στον χώρο του Balux Prive.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ