Παπανδρέου: Θα μπορούσα να πάω σε ένα νησί και να παίζω κιθάρα

Aνοιχτός για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο Reuters, με την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τις προτάσεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις νέες μεταρρυθμιστικές πολιτικές.

Με μια φιλοευρωπαϊκή ατζέντα μεταρρυθμίσεων, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, μπορεί να μετριάσει την ακραία ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει “τρομάξει” τις αγορές.

Παρότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποκλείσει οποιανδήποτε συνεργασία με όλα τα κόμματα –εκτός από το ΚΚΕ- το ενδεχόμενο να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές, πιθανόν να τον οδηγήσει στο να αναθεωρήσει τη σημερινή του στάση, σημειώνουν.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κινείται οριακά κάτω από το όριο του 3%, αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters.

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που δέχεται από πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, ότι με την κίνησή του αποδυναμώνει το κόμμα του πατέρα του, ο κ. Παπανδρέου απαντάει πως ήθελε να δημιουργήσει ένα κόμμα «με αξίες και ταυτότητα», καθώς, όπως τόνισε, το υπάρχον «είχε εμπλακεί σε πελατειακές σχέσεις».

«Αυτό δεν είναι η πολιτική μου, ποτέ δεν ήταν η πολιτική μου. Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική για να είμαι βουλευτής. Έχουμε μεγάλα νησιά εδώ στην Ελλάδα. Θα μπορούσα να πάω σε ένα μακρινό νησί και να παίζω με την κιθάρα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ