• ΦΩΤΟ-Τι ζήτησε ο Κικίλιας από τον Αβραμόπουλο

  6:42 μμ, Παρασκευή 07 Νοε 2014 6:42 μμ, Παρασκευή 07 Νοε 2014

  ΦΩΤΟ-Τι ζήτησε ο Κικίλιας από τον Αβραμόπουλο

  Δίκαιη μεταχείριση και όχι διαφορετική αντιμετώπιση της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, αλλά βοήθεια για να μάθει η Ευρώπη το πρόβλημα της χώρας, ζήτησε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας από το νέο Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

  Η Ελλάδα και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ήταν ο πρώτος σταθμός του κ. Αβραμόπουλου, με τη νέα ιδιότητα του, στο πλαίσιο της περιοδείας που ξεκίνησε, μετά τη χθεσινή σύσκεψη των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Παρίσι, προκειμένου να ενημερωθεί λεπτομερώς για το μεταναστευτικό ζήτημα.

  Το μεσημέρι, ο κ. Αβραμόπουλος με τους συνεργάτες του, συμμετείχαν σε ευρεία δίωρη σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με τον κ. Κικίλια, την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου, την ηγεσία και στελέχη της ΕΛΑΣ.

  Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο που επέλεξε την Ελλάδα για πρώτο σταθμό της περιοδείας του και σημείωσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ, έμαθε ότι ο νέος Επίτροπος δεν έχει αποδοχή μόνο στην Ευρώπη και μεταξύ των συναδέλφων του, αλλά και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

  «Να βοηθήσετε να αντέξει η ελληνική κοινωνία τις προκλήσεις», υπογράμμισε ο υπουργός, απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο και τόνισε:

  «Η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά από εσάς να μεριμνήσετε υπέρ της χώρας, αλλά αντίθετα ζητά να είστε δίκαιος και να βοηθήσετε έτσι ώστε η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, με την αθρόα εισροή παράνομων μεταναστών να γίνει κτήμα γνώσης σε όλη την Ευρώπη».

  Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στη θωράκιση της χώρα, στις δομές πρώτης υποδοχής και επαναπροώθησης, αλλά επισήμανε οτι «ενδεχομένως να χρειαστεί να αναθεωρηθούν κάποιες πτυχές της Συνθήκης του Δουβλίνου».

  Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα των προσφύγων από τις εμπόλεμες ζώνες και τόνισε:

  «Δεχόμαστε τους πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες στην γύρω περιοχή, κάτι που είναι μείζον ανθρωπιστικό θέμα, στο οποίο η Ευρώπη δεν μπορεί να γυρίσει το κεφάλι, να κλείσει τα μάτια».

  Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος, δήλωσε ότι η μετανάστευση και η οικονομία είναι τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και τόνισε ότι Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα και «η πρόβλεψη για το μέλλον, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, είναι θετική για τη χώρα».

  «Κοινός μας στόχος είναι η επόμενη χρονιά να βρει μια Ελλάδα πολύ διαφορετική» κατέληξε ο νέος Επίτροπος.

  Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα