25η Μαρτίου: Έκπληξη με τον Εθνικό Ύμνο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Του Χρήστου Μαζανίτη

Η σοπράνο Αναστασία Ζαννή επελέγη από το ΓΕΕΘΑ να αποδώσει «α καπέλα» τον Εθνικό Ύμνο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Η σοπράνο συγκινούσε την ομογένεια στην Νέα Υόρκη απαγγέλοντας τον Εθνικό Ύμνο στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου συνεχώς τα 4 τελευταία χρόνια ως τιμώμενη καλεσμένη ενώ ανάλογη πρόσκληση είχε δεχθεί και από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για τις εκδηλώσεις της Εθνικής Ελευθερίας της 4ης Ιουλίου.

Η καθηλωτική φωνή της Αναστασίας Ζαννή θα αντηχήσει στην έπαρση της σημαίας, στις 8.00 το πρωί της 25ης Μαρτίου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με την κυβέρνηση να εκπροσωπεί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.Όμως, δεν θα είναι η μοναδική έκπληξη για τους πανηγυρικούς εορτασμούς της Εθνικής Επετείου.

Την Δευτέρα 22 Μαρτίου, με τη διεξαγωγή της 2ης δοκιμαστικής παρέλασης, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της στρατιωτικής παρέλασης που θα διεξαχθεί την 25η Μαρτίου 2021 στην Αθήνα.

Η στρατιωτική παρέλαση, σύμφωνα με τις εντολές του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και τον λεπτομερή και έγκαιρο σχεδιασμό των αρμόδιων φορέων του Επιτελείου, παρά την πανδημία που μαστίζει όλη την υφήλιο, εκτιμάται ότι θα είναι αντάξια της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ενδεικτικά στην παρέλαση θα λάβουν μέρος:

· Φάλαγγα ιστορικών τμημάτων.

· Παιδιά με παραδοσιακές στολές.

· Ιστορικές σημαίες (Φιλικής Εταιρείας, Ιερού Λόχου, Λάβαρο Αγίας Λαύρας κ.α.)

· Έφιππο τμήμα.

· Τμήμα ανδρών με παραδοσιακές στολές Ναύτη.

· Μηχανοκίνητo τμήμα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσει επετειακό Άρμα Μάχης και συστήματα Μη επανδρωμένων Αεροχημάτων (SPERWER).

· Μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα PATRIOT και «ΒΕΛΟΣ».

· Μηχανοκίνητο τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

· Μηχανοκίνητο τμήμα του Λιμενικού Σώματος.

· Μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

· Φάλαγγα πεζοπόρων τμημάτων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

· Διελεύσεις Αεροπορικών Μέσων των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων όπου μεταξύ άλλων θα διέλθουν Ε/Π NH-90 και KIOWA WARRIOR, Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων P-3B, ενώ μαζί με τα Μαχητικά Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα εκτελέσουν διέλευση σχηματισμοί F-16 USAF (ΑΜΕΡΙΚΗ), RAFALE (ΓΑΛΛΙΑ) και VOYAGER (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ).

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αεροσκαφών και Ελικοπτέρων καθώς και ελλιμενισμός Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε όλη την Επικράτεια.​

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.