ΒΙΝΤΕΟ-Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας και η Χρυσή Αυγή…

ΒΙΝΤΕΟ-Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας και η Χρυσή Αυγή…

Αιχμές κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα άφησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι «προσπαθεί να συγκροτήσει μία ετερόκλητη συμμαχία με διάφορες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών δυνάμεων, των οποίων η πλειοψηφία των βουλευτών βρίσκεται αυτή τη στιγμή προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό».

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην ετερόκληρη αυτή συμμαχία και στη συνάθροιση των ψήφων, την οποία επιδίωξε ο κ. Τσίπρας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, δεν είχε καμία δυσκολία να συναθροίσει τις ψήφους του με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια. Έχουν έναν και μόνο συγκεκριμένο σκοπό – πως κατά παράβαση του πνεύματος του συντάγματος – θα χρησιμοποιήσω την προεδρική εκλογή, για να ρίξω την κυβέρνηση».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο. Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν έχουν τεθεί άλλοι ποσοτικοί στόχοι διαθεσιμοτήτων και απολύσεων από το 2015 και μετά, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να εισηγηθεί άλλο οριζόντιο μέτρο.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να απογραφούν τα νομικά πρόσωπα, διαφορετικά, όπως είπε, θα υπάρξουν συνέπειες. «Θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις είτε στα νομικά πρόσωπα είτε στους δήμους που τα εποπτεύουν», επισήμανε, λέγοντας ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν απογράφονται, επειδή «δεν θέλουν να μάθουμε πόσο πληρώνονται».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τάθχηκε υπέρ του “ανοίγματος” του ζητήματος της απόδοσης της φορολογικής πολιτικής, αναφέροντας ότι υπάρχει περίπτωση όπου αποδεδειγμένα και με στοιχεία τεκμαίρεται ότι η μεγάλη αύξηση των φορολογικών συντελεστών είχε το αντίθετο αποτέλεσμα ως προς τα έσοδα. «Η περίπτωση του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαρακτηριστική», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Η Ελιά ήταν ένα πρώτο βήμα που πέτυχε

ΒΙΝΤΕΟ-Ντινόπουλος: Ο Πάγκαλος έχει το ακαταλόγιστο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ