Τζαβέλλα Vs Παπαδημούλης για τις ευρωεκλογές

Τζαβέλλα Vs Παπαδημούλης για τις ευρωεκλογές

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκη Τζαβέλλα και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, «μονομάχησαν» στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για τις ευρωεκλογές.

«Ένας πρωθυπουργός που εφάρμοσε πολιτικές που αύξησαν τους ανέργους κατά 1 εκατ. έταξε με χιλιάδες θα προεκλογικά, 500.000 θέσεις εργασίας. Αυτός δεν ήταν Σαμαράς, ήταν ΘΑμαράς και μου θύμισε τις μέρες του Ζαππείου», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

«Θα ήθελα όλα αυτά να τα συζητούσαν ο Σαμαράς με τον Τσίπρα μπροστά στον Ελληνικό λαό, αλλά όταν του το ζητήσαμε, το αρνήθηκε».

«Το δόγμα Μέρκελ οδηγεί και την ίδια την Ευρώπη σε διαλυτική κρίση», πρόσθεσε.

«Έχουμε από την αξιωματική αντιπολίτευση μια συνεχή καταγγελτική πολιτική η οποία είναι πολύ αόριστη. Αν δεν γίνουν επενδύσεις δεν πρόκειται να καταπολεμήσουμε την ανεργία. Το πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί, είναι αν συνεχίσει η αξιωματική αντιπολίτευση να απειλεί κάθε επενδυτή, δεν θα συνεχίσουν να επενδύουν. Ο κόσμος θέλει δουλειά», απάντησε αρχικά η κ. Τζαβέλλα και συνέχισε:

«Το κράτος μας τελείωσε. Δεν μπορεί να θρέψει πλέον κόσμο. Κάθε σοβαρή κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα. Είναι προς τιμήν του κ. Σαμαρά που το παρουσίασε».

«Έπρεπε να γίνουν ορισμένες διαρθρωτικές στο πρόγραμμά μας. Να ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε σταθερότητα. Σε αυτή τη χώρα υποφέραμε από εξαγγελίες 5ετούς προγραμμάτων ανάπτυξης τα οποία δεν εφαρμόστηκαν», πρόσθεσε.

«Το 1 εκατ. επιπλέων άνεργοι στην Ελλάδα τα χρόνια του μνημονίου είναι πραγματικότητα, ενώ οι 550.000 θέσεις εργασίας είναι προεκλογικά Θα. Αυτό το κράτος που υμνολογεί η Νέα Δημοκρατία, είναι οι πιο ακατάλληλοι να το αλλάξουν. Τις επενδύσεις τις έχει συρρικνώσει η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου και οι προκάτοχοί της», απάντησε από την πλευρά του ο κ. Παπαδημούλης και ξεκαθάρισε ότι: 

«Δεν έχουμε επενδύσεις στην Ελλάδα γιατί βασιλεύει η γραφειοκρατία, η διαφθορά, το φορολογικό νομοσχέδιο, ακριβή ενέργεια. Αν θέλουμε στην Ελλάδα ανάπτυξη, η πολιτική ολιγαρχία πρέπει να φύγει. Οι ευρωεκλογές είναι μια ιδανική ευκαιρία για να ταρακουνηθεί γερά το δόγμα Μέρκελ».

«Για μένα η αριστερά κυβέρνησε αυτή τη χώρα, όποιος και να ήταν πάνω. Η ευθύνη από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι υπόκυψαν πάντα σε αξιώσεις της αριστεράς. Η ευρύτερη αριστερά έχει πολεμήσει την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα», σχολίασε απαντώντας η κ. Τζαβέλλα και συντάχθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά:

«Τώρα έχουμε σταθεροποιηθεί. Αυτό που είπε ο Σαμαράς είναι η πραγματικότητα. Δεν πρέπει να έχουμε οποιοδήποτε ταρακούνημα. Ελπίζω να μην είναι μεγάλη η διαφορά, γιατί μπήκαμε σε μια σειρά. Η χώρα πάει σταθερά καλά. Είμαστε στην καλύτερη τουριστική περίοδο. Ας προχωρήσουμε σταθερά».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολίασε ότι «εμείς δεν κρύψαμε ότι έχουμε αδυναμίες. Προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι, αλλά δεν ήμασταν εμείς να έχουμε διπλή υποψηφιότητα στον Δήμο της Αθήνας. Αυτά που λέει η κ. Τζαβέλλα, δεν πείθουν ούτε τους πιο φανατικούς νεοδημοκράτες» και συνέχισε λέγοντας ότι «μια καθαρή μεγάλη πρωτιά θα κάνει τον Τσίπρα να πάει στον πρόεδρο της δημοκρατίας. Είναι εφικτός ο στόχος το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πάνω από το άθροισμα Νέας Δημοκρατίας και Ελιάς. 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ