• Σαμαράς: Μηδενική ανοχή στη Χρυσή Αυγή

  7:24 πμ, Σαββατο 21 Σεπ 2013 7:24 πμ, Σαββατο 21 Σεπ 2013

  Σαμαράς: Μηδενική ανοχή στη Χρυσή Αυγή

  Αποφασισμένος να βάλει τέλος στην εγκληματική δράση της ακροδεξιάς είναι ο πρωθυπουργός και προχωρά σε μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να σταματήσει η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, περιμένει τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας και για τις υποθέσεις που διερευνά η εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις οποίες εμπλέκονται και βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

  Ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» απαντά στο ερώτημα αν θα πρέπει να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. «Καταδικάσαμε την τραγική δολοφονία, αλλά και το ρόλο της Χρυσής Αυγής στην καλλιεργούμενη βία. Άλλωστε αυτό το είχαμε κάνει πρώτοι, εδώ και χρόνια. Όταν άλλοι σιωπούσαν... Πέρα, όμως, από την απερίφραστη καταγγελία, κινήθηκε αμέσως η Αστυνομία και συνέλαβε το δράστη, ενώ διενήργησε και έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που ίσως δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία χρόνια. Τώρα προχωράμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες για τον αυστηρό περιορισμό της εγκληματικής βίας, των προκλήσεων και της αυθαιρεσίας των νεοναζί. Βεβαίως, πάντα μέσα στα όρια του Συντάγματος και των νόμων».

  Ο πρωθυπουργός τονίζει πως κανένα δεν συμφέρει η πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας. «Το ότι δεν "εκβιάζομαι" εξυπακούεται» επαναλαμβάνει, απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται το «σύστημα», που τυχόν θα ήθελε πολιτική αποσταθεροποίηση. «Δεν κατασκευάζω "εχθρούς", ούτε προσχωρώ σε "θεωρίες συνωμοσίας". Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία. Κανέναν! Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, που παλεύει να βγάλει τη χώρα του από τέτοια κρίση, να δέχεται "εκβιασμούς";» σημειώνει.

  Χαρακτηρίζει «κούφιες απειλές» με «νομικά προβλήματα» τις διατυπώσεις της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια στόματος του αρχηγού της, Αλ. Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ, ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, θα κρατικοποιήσει, Οργανισμούς και Ακίνητα του Δημοσίου, που θα έχουν αποκρατικοποιηθεί επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης.

  Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο της περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, ο πρωθυπουργός εκφράζει τη βεβαιότητα πως: «Οι εταίροι μας καταλαβαίνουν ότι η διαφαινόμενη επιτυχία της Ελλάδας θα καταγραφεί και ως επιτυχία της ενωμένης Ευρώπης. Αυτό βέβαια, εφόσον εμείς πιάνουμε τους στόχους τού πρωτογενούς πλεονάσματος και προχωράμε σε διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά ήδη βλέπουν ότι και οι δύο αυτές προϋποθέσεις εκπληρούνται, ενώ όλο και περισσότεροι προεξοφλούν πως πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η Ανάκαμψη. Αυτά όλα θα οδηγήσουν και σε μια σειρά από ευνοϊκές για την Ελλάδα αποφάσεις, για τις οποίες έχουν δεσμευτεί απέναντί μας οι εταίροι μας. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό: ότι για πρώτη φορά οι στόχοι επιτυγχάνονται, το πρόγραμμα εφαρμόζεται, εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και οι εταίροι μας θα τηρήσουν τις δικές τους».

  Πηγή: real.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα