Στρατούλης:Το «όχι» μέχρι τέλους

Στρατούλης:Το «όχι» μέχρι τέλους

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στον Real FM, στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μαίρης Πολλάλη, για το μάθημα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Κύπρο και επανέλαβε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την κυπριακή οικονομία.

«Και το παρόν μοντέλο και αυτό που σκέφτονται οι κυρίαρχοι κύκλοι είναι εξοντωτικό για τους λαούς της κοινωνίες και τις οικονομίες. Δεν έχει κανένα μέλλον η Ευρωζώνη αν συνεχίζει αυτές τις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας, οι οποίες σχεδιάζονται από την Γερμανία που θέλει να ηγεμονεύει. Η Ευρωζώνη μετατρέπεται σε μια φυλακή των λαών», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σχετικά με τις φήμες που θέλουν τους παράγοντες της ευρωζώνης να σκέφτονται την περίπτωση να «βοηθούν» οι καταθέτες τις τράπεζες.

«Η κυβέρνηση προϋπαντεί την Τρόικα με την περεταίρω μείωση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα καθορίζεται από τον εκάστοτε υπουργό Εργασίας. Η κυβέρνηση υποδέχεται την τρόικα με όρους υποταγής», σχολίασε για την επερχόμενη άφιξη της Τρόικας, «την ώρα που γίνεται μια προσπάθεια να αναβιώσει το κίνημα των πλατειών, με κινητοποιήσεις», συμπλήρωσε.

«Η Ελληνική κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρές ευθύνες για ότι έγινε στην Κύπρο. Ψήφισε την πρώτη απόφαση για το κούρεμα των καταθέσεων. Μα είναι δυνατόν; Δηλαδή αύριο εάν το ζητήσουν αυτό από την Ελλάδα, θα ψηφίσουν το ίδιο; Ο κ. Στουρνάρας κυνηγούσε στους διαδρόμους τον κ. Σαρρή για να ψηφίσει», είπε ο κ Στρατούλης, ενώ σε ότι αφορά το μάθημα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ από το «όχι» της Κύπρου, τόνισε:

«Το μάθημα του ΣΥΡΙΖΑ από το «όχι» της Κύπρου. Είναι ότι αν εμείς είμαστε πυρήνας μιας αριστερής κυβέρνησης θα επιμείνουμε στο όχι μας μέχρι τέλους. Θα πρέπει να έχουμε πολύ συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση και επιλογές, σε περίπτωση που συναντήσουμε και το όχι της Ευρωζώνης να έχουμε και άλλες λύσεις για την χώρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ