Απέναντι στα άκρα ο Σαμαράς

Απέναντι στα άκρα ο Σαμαράς

 

Καθόλου τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ εναντίον της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Συγγρού για πρώτη φορά έκανε λόγο ευθέως για «κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ άφησε ξεκάθαρα υπονοούμενα και για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της MARFIN όπου είχαν χάσει την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή με τα «δύο άκρα» όπως είχε χαρακτηρίσει τα δύο κόμματα μία ημέρα πριν στην ομιλία του στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο. «Είμαστε ενωμένοι, είμαστε μαζί με όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν και εγγυώνται την ανάπτυξη και την Ευρώπη. Δηλαδή με όλους εκτός από τα δύο άκρα.

Ιδιαίτερα σήμερα που τα δύο άκρα είναι ευδιάκριτα. Καταγγέλλουν το ένα το άλλο, αλλά ψηφίζουν μαζί, ονειρεύονται μαζί, βολεύονται μαζί» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του.

Η αφορμή δόθηκε από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωση του απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια για την δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. «Η ξοφλημένη μνημονιακή συγκυβέρνηση, πρέπει να ανατραπεί εδώ και τώρα. Να τους κάνουμε παρελθόν!» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Νεολαίας του Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια σκληρή αντιμετώπιση θα έχει και η Χρυσή Αυγή. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω. Τίποτα πλέον δεν πρόκειται να μένει αναπάντητο» τόνιζε υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της ΝΔ στο Real.gr. Παράλληλα στην Συγγρού θέλουν να σταματήσουν και την «διαρροή γαλάζιων ψηφοφόρων» καθώς ένα σημαντικό ποσοστό επιλέγει την άκρα δεξιά όπως δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Ωστόσο στο Μαξίμου εκτιμούν πως τόσο με την επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς», όσο και με την πάταξη του παρεμπορίου θα μειώσουν τις «γαλάζιες» μετακινήσεις.Παράλληλα υποστηρίζουν πως με την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της οικονομίας τα φαινόμενα αυτά θα αρχίζουν να φθίνουν.

Για πρώτη φορά μετά από αρκετό διάστημα και πολλές παρεξηγήσεις ο υπουργός δικαιοσύνης θα περάσει στις 9:30 το πρωί την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» των κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι απέχουν από τα καθήκοντά τους εδώ και 80 ημέρες.

Πάντως, όπως έλεγαν ανώτατοι δικαστές, αλλά και δήλωσαν ορισμένοι πρόεδροι των δικαστικών Ενώσεων, ο δικαστικός κόσμος ζητάει ένα δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση και μια υπόσχεση ή μια χειρονομία καλής θέλησης προκειμένου να γυρίσουν στις έδρες των δικαστηρίων.

 

Πηγή: real.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ