«Το Χειρόγραφό μου για τους πρόσφυγες» λέει στο enikos.gr η Χάρις Αλεξίου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Χθες βράδυ στην παράσταση της σπουδαίας Κατερίνας που φιλοξενεί το «Νέο Θέατρο Βασιλάκου» βρισκόμουν στην πλατεία του μαζί με την Χαρούλα Αλεξίου, που «τα σπάει» εκεί τις υπόλοιπες μέρες με το «Χειρόγραφο» ψυχής της!

Είχε δάκρυα στα μάτια βλέποντας την έξοχη πρόταση του Γιώργου Νανούρη που την σκηνοθέτησε και στην δική της δουλειά κι ήταν ενθουσιασμένη που η αυριανή της παράσταση θα έχει σκοπό φιλανθρωπικό! 

«Η παράσταση της Τετάρτης  θα είναι αφιερωμένη στις δράσεις της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τους πρόσφυγες και τα έσοδα από αυτήν θα διατεθούν αποκλειστικά στα δυνατά προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την προσφυγική κρίση!

Θέλω να στηρίξουν όλοι αυτή μας την κίνηση». Πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις καλλιτέχνες του μεγέθους της Αλεξίου να κάνουν τέτοια «χτυπήματα» και να δείχνουν την ουσιαστική ευαισθησία τους σε τόσο φλέγοντα θέματα…Σε μια εποχή που όλα μοιάζουν γκρεμισμένα,έρχεται η…Χάρις της να προσφέρει το δικό της Χειρόγραφο- ψυχής στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που προσφέρουν ουσιαστικό έργο-και-για τους πρόσφυγες. Όλοι στο «Βασιλάκου» αύριο!

Αξίζει εδώ να σημειώσει ότι στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, υπάρχει από την Παρασκευή 8 Απριλίου και μέχρι το τέλος των παραστάσεων της Χάρις Αλεξίου, ερανικό κουτί καθώς και ενημερωτικό υλικό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Όπως αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη,κατά τη διάρκεια της παράστασης θα βρίσκονται στο χώρο και εκπρόσωποι της οργάνωσης, για να ενημερώνουν το κοινό σχετικά με το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ