Ο διεθνούς φήμης Skordi “χτυπά” ως… Ωνάσης στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στο θερινό “Λαμπέτη”

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Τον θρυλικό κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση ενσαρκώνει ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Anthony Skordi στον δυνατό μονόλογο «Onassis – The play» που έγραψε ο ίδιος με τον Willard Simms και που σκηνοθέτησε ο Bruce Katzman. Η παράσταση που επαινέθηκε απ’ το κοινό και τους ειδήμονες όταν παίχτηκε στο θέατρο Stella Adler του Los Angeles και πριν ανέβει σε θέατρο στη Νέα Υόρκη, θα παρουσιαστεί για δύο μόνο βράδια στο θερινό θέατρο «Λαμπέτη» [δες 4, 5 Σεπτεμβρίου].

Το έργο φωτίζει τη ζωή και το έργο του Αριστοτέλη Ωνάση από το ξεκίνημά του στη Σμύρνη και φθάνοντας μέχρι το θάνατό του στη Γαλλία το 1975. Χάρη στις ελληνοκυπριακές ρίζες, την παράδοση και τον τρόπο που μεγάλωσε, ο συγγραφέας και πρωταγωνιστής Anthony Skordi αφουγκράζεται την ελληνική νοοτροπία και σκιαγραφεί με μαεστρία το πορτραίτο του μεγιστάνα, μεταφέροντας μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του στη σκηνή.

Αφηγείται γεγονότα και συνδιαλέγεται με πρόσωπα που σημάδεψαν και ουσιαστικά καθόρισαν τη ζωή του Έλληνα κροίσου. Η Μαρία Κάλλας, ο μεγάλος έρωτάς του, ο γιος του ο Αλέξανδρος και ο τραγικός θάνατός του, ο θείος του που απαγχονίστηκε δημόσια, οι δύο σύζυγοί του, η Τίνα Λιβανού και η Τζάκι Ωνάση.

Άλλοτε δραματικά και άλλοτε με πολύ χιούμορ η ζωή του Ωνάση ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας, προκαλώντας τα ίδια συναισθήματα που ο ίδιος δημιουργούσε στους γύρω του. Με οποιαδήποτε αφορμή και αν τον γνώρισε κάποιος, ακόμη και αρχηγοί κρατών που ήξερε να τους διασκεδάζει, αυτό που όλοι παραδέχονται είναι η μυθική γοητεία του, η θρυλική φιλοξενία του, η γλυκύτητά του, η διορατικότητα, η εξυπνάδα του και η αμύθητη περιουσία του.

Έγραψαν για την παράσταση:

«Η συγκλονιστική ερμηνεία του Anthony Skordi θα σας συναρπάσει»

Broadway World

“O Anthony Skordi στο ρόλο του Ωνάση είναι ένας χαρισματικός αφηγητής και ένας υπέροχος ερμηνευτής».

Performing Acts Live

“…O Anthony Skordi καταφέρνει το αδύνατον. … Είναι ένας μάστορας της αφήγησης που ξέρει να γοητεύει το κοινό του».

Highlight Hollywood

Λίγα λόγια για

τον Anthony Skordi

Ο Anthony Skordi έχει γεννηθεί στο Λονδίνο από Κύπριους γονείς. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Drama Centre στο Λονδίνο και ήταν μέλος της Royal Shakespeare Company και της Moving Theatre Company της Vanessa Redgrave. Έχει ξεχωρίσει σε πολλές θεατρικές παραγωγές και έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

Η παράσταση είναι στην Αγγλική γλώσσα αλλά θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα Ελληνικά.

Τον Anthony Skordi φέρνουν στη χώρα μας τα Αθηναϊκά Θέατρα

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης : 21:00

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ώρα έναρξης : 21:00

Θέατρο Λαμπέτη

ΘΕΡΙΝΟ

Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι, Αθήνα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ