Μετά τις “Μέλισσες”, ο Σωτηράκης θα περιοδεύσει με τον “Άρη” που σκηνοθέτησε ο Μπισμπίκης

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Μπορεί για την ώρα να τον απολαμβάνουμε στις σαρωτικές “Άγριες Μέλισσες” τον καλό ηθοποιό Τάσο Σωτηράκη, ήδη όμως έχει κλείσει και τα καλοκαιρινά και τα χειμερινά θεατρικά “χτυπήματά” του! Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου, ο ικανότατος ηθοποιός θα περιοδεύσει το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα με τον δυνατό μονόλογο “Άρης” της Σοφίας Αδαμίδου που σκηνοθέτησε με οίστρο ο Βασίλης Μπισμπίκης και που παίχτηκε με πολύ μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στο “Cartel”. Στον σπαρτακτικό αυτό μονόλογο ο Σωτηράκης “ντύνεται” τον Άρη Βελουχιώτη φωτίζοντας την ζωή, τη δράση του, τις ηρωϊκές πράξεις του…

Ήταν 16 Ιουνίου του 1945 όταν ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο αγωνιστής, έφυγε από τη ζωή, με το κεφάλι ψηλά, όπως έζησε. Ο Άρης, κυκλωμένος από τους διώκτες του, έξω από τη Μεσούντα, θα ανοίξει ο ίδιος την πόρτα της αιωνιότητας. Θα περάσει στην αθανασία της συλλογικής μνήμης και συνείδησης, δίνοντας το τέλος με το ατομικό του περίστροφο. Η ιστορία του Άρη Βελουχιώτη έχει έναν ξεχωριστό τρόπο να ελκύει, να διεγείρει, να συγκινεί. Με τη ζωή και το θάνατό του, υπηρέτησε τα ιδανικά της δικαιοσύνης και της ελευθερίας. Επιλέγοντας τη στράτευση με το ΚΚΕ, αναδείχτηκε σε πραγματικό λαϊκό ηγέτη. Αντιτάχθηκε στη Συμφωνία της Βάρκιζας, την οποία χαρακτήρισε λαθεμένη, γεγονός που τον οδήγησε στη διαγραφή του από το ΚΚΕ, ενώ το 2011, έγινε η επίσημη πολιτική αποκατάστασή του.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης

Στον ρόλο του Άρη, ο Τάσος Σωτηράκης

Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου

Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.

Σκηνικά – κοστούμια: Ομάδα Cartel.

Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Άρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα,μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.

Κινησιολογία: Αγγέλα Πατσέλη

Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας

Επιμέλεια video: Ηλίας Φλωράκης

Ειδικά Εφέ: Προκόπης Βλασερός

Φωτογραφίες: Δήμητρα Ψυχογυιού

Και «Άρης» και

«Κόκκινα φανάρια»

Όσο για τον χειμώνα; Ο Τάσος Σωτηράκης θα «ντυθεί» τον Μιχαήλο στα «Κόκκινα φανάρια» που ανεβάζει σε queer εκδοχή στον ολοκαίνουργιο χώρο του Cartel του, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος στην παράσταση που θα σκηνοθετήσει θα ενσαρκώσει …την Μαντάμ Παρί. Στο χειμερινό «μενού» συζητείται να επαναληφθεί ο «Άρης» ξανά στο «Cartel»!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ