Ο Μακεδόνας στην «Κυρία Επιθεώρηση» που ετοιμάζει ο Δελαπόρτας για το θέατρο Βέμπο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία τους στο Vergina Theatro του Regency Casino στην εντυπωσιακή παράσταση «Σινεμασκόπ- The Musical»,ο Μάκης Δελαπόρτας και ο Κώστας Μακεδόνας «παντρεύουν» εκ νέου τις δυνάμεις τους στην υπερπαραγωγή «Η Κυρία Επιθεώρηση» που όπως πρώτος έχω προδώσει θα ανεβάσει ο πρώτος στο ιστορικό «Βέμπο»!

Εδώ και καιρό σου είχα αποκαλύψει πως ο «δαιμόνιος» Δελαπόρτας έχει κλείσει μια γερή διανομή για τη νέα μουσική παράστασή του η οποία αποτελείται απ’ τους εξαιρετικούς Γιάννη Ζουγανέλλη, Σοφία Μουτίδου, Ζέτα Δούκα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτη Πετράκη, Πηνελόπη Αναστοσοπούλου και τον ίδιο τον Δελαπόρτα. Τώρα έρχομαι να προσθέσω πως στην δυνατή ομάδα έκλεισε και ο θαυμάσιος Κώστας Μακεδόνας που θα τραγουδήσει,αλλά και θα παίξει,όπως έκανε αποτελεσματικά και 2 στο «Σινεμασκόπ-The Musical»-ειδικά στον λατερνατζή του…έκλεβε παράσταση!-.

Πρόκειται για μια δουλειά που έχει αποσπάσματα και αναφορές σε παραστάσεις – σταθμούς- της εποχής όπου το είδος της επιθεώρησης γνώρισε την πλήρη άνθιση και ακμή του, έρχεται να συστήσει στους νεότερους και να θυμίσει στους πιο παλιότερους, τον μοναδικό “αλά Ελληνικά” συνδυασμό της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας με το γκλάμορους θέαμα των Παρισινών καμπαρέ!

Αστραφτερά κοστούμια με κρινολίνα, φτερά, πούπουλα, μποά, φράκα και ημίψηλα καπέλα, μπαλέτα, ορχήστρες, μεγαλοπρεπείς σκάλες, φαντασμαγορικά σκηνικά, αυθεντικές μουσικές και τραγούδια και μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών του σημερινού μουσικού μας θεάτρου έρχονται να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της «Κυρίας Επιθεώρησης».

Από τα “Παναθήναια” της Μαρίκας Κοτοπούλη μέχρι και τους μεταγενέστερους “κολοσσούς” του είδους, Ρένα Βλαχοπούλου, Άννα Καλουτά, Σπεράντζα Βρανά, Βασίλη Αυλωνίτη, Ορέστη Μακρή, Ρένα Ντορ, Σοφία Βέμπο και τόσους ακόμη, που έχτισαν με το 3 πηγαίο ταλέντο τους και την σαρωτική τους προσωπικότητα το οικοδόμημα αυτού του μοναδικού μουσικού είδους.

Τα κείμενα υπογράφουν ο ίδιος ο Δελαπόρτας –που κάνει και τη σκηνοθεσία-μαζί με τον ικανότατο Στέλιο Παπαδόπουλο.Με το καλό!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ