Κώστας Μακεδόνας: Έτσι προέκυψε το ψευδώνυμό του – Η άγνωστη ιστορία πίσω από το “Πάρ’ το Λίζα”

Στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» στην ΕΡΤ φιλοξενήθηκε ο Κώστας Μακεδόνας. Μιλώντας στους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο αναφέρθηκε στην πορεία του στο τραγούδι ενώ προχώρησε και σε… αποκαλύψεις. Αρχικά, μίλησε για το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο “Μακεδόνας” και πώς αυτό προέκυψε. “Εγώ δεν ήθελα με τίποτα να αλλάξει το όνομά μου. Θεωρούσα ότι θα στεναχωρηθούν οι γονείς μου και δεν καταλάβαινα γιατί έπρεπε να πάρω ένα άγνωστο επίθετο. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είχαν πέσει πολλά ονόματα στο τραπέζι. Και πολλά αστεία ονόματα…” είπε ο γνωστός τραγουδιστής, του οποίου το πραγματικό επώνυμο είναι Πάκας.

“Με πήρε ένα πρωί ο Σταμάτης Κραουνάκης, με ξυπνάει και με ρωτάει αν κοιμάμαι. Μου λέει πήγαινε να πλυθείς και πάρε με τηλέφωνο γιατί “βαφτίστηκες”. Τον παίρνω λοιπόν πίσω και μου λέει Κώστας Μακεδόνας. Του λέω ενστικτωδώς αυτό μου αρέσει πολύ. ανέφερε ο σπουδαίος ερμηνευτής, λέγοντας ότι “νονά” ήταν η Λίνα Νικολακοπούλου.

Επίσης, αποκάλυψε την άγνωστη ιστορία πίσω από το τραγούδι «Η Λίζα και η κορνίζα» με τον χαρακτηριστικό στίχο «Παρ’ το Λίζα και καν΄το κορνίζα» .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ