Έρχονται οι «Πανθέοι» σε νέα τηλεοπτική μεταφορά του Θοδωρή Πετρόπουλου

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

ΒΟΜΒΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ! Ο ευφάνταστος και εξαιρετικά ταλαντούχος Θοδωρής Πετρόπουλος που μας έχει χαρίσει μια σειρά από δυνατές σειρές που… έγραψαν ιστορία, ετοιμάζει ένα αληθινά φιλόδοξο τηλεοπτικό «χτύπημα»! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου ο καίριος παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης «μαγειρεύει» με μεράκι κι όρεξη για το 2021 νέα τηλεοπτική μεταφορά των «Πανθέων» του Τάσου Αθανασιάδη, 44 χρόνια μετά την πρώτη ασπρόμαυρη μεταφορά και ο Θοδωρής Πετρόπουλος έχει γράψει ήδη δύο κύκλους, από δώδεκα επεισόδιο έκαστος. Για την ώρα, λένε οι ίδιες πληροφορίες μου, δεν έχει κλειστεί ούτε σκηνοθέτης, ούτε ηθοποιοί και ο παραγωγός θα μιλήσει με όλα τα κανάλια για την υποσχόμενη αυτή υπερπαραγωγή του. Βλέπω να… σφάζονται στην ποδιά του γιατί οι «Πανθέοι» έχουν τη δική τους δυναμική -κυρίως δε που μεταφέρονται στο γυαλί από τον χαρισματικό Πετρόπουλο. Θα επανέλθω με νεότερα για κανάλι και συντελεστές!

ΟΙ…ΠΑΛΙΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ. Η πρώτη τηλεοπτική μεταφορά των «Πανθέων» φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ από το 1977 μέχρι το 1979 με τεράστια επιτυχία. Το σενάριο υπέγραφε αποτελεσματικά ο Τάκης Χατζηαναγνώστου και την σκηνοθεσία ο σημαντικός Βασίλης Γεωργιάδης -με τον ικανό Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλο να κάνει την τηλεσκηνοθεσία. Όσο για την dream team των πρωταγωνιστών της; Δανδουλάκη, Αντωνόπουλος, Καλογερόπουλος, Καλλέργης, Παίζη, Γεωργίτσης, Αργύρης, Απέργης, Ζαχαροπούλου, Αλκαίου, Γεραλή, Βολανάκη, Ζώη, Κούρος, Ποδηματά, Ρούμπου κ.α.

ΠΟΙΟΙ θα παίξουν τώρα τη Μάρθω Πανθέου που… απογείωνε η Δανδουλάκη και ποιος τον σύζυγό της Ανδρέα που έπαιζε έξοχα ο Αντωνόπουλος; Ποιος τον… μοιραίο Κίτσο που ερμήνευε ο Στέλιος Καλογερόπουλος και ποιος τον Ισίδωρο Πανθέο που ενσάρκωσε έξοχα ο Λυκούργος Καλλέργης; Οι ζυμώσεις γίνονται τις μέρες αυτές. Θα επανέλθω…

Όσο για το στόρι; Τη μέρα που ξεσπά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, στο αρχοντικό των Πανθέων οι συγγενείς συγκεντρώνονται γύρω από τον στρατηγό Βλάσση Πανθέο, που αργοπεθαίνει. Ανάμεσά τους ο γιος του, Ανδρέας και η γυναίκα του Μάρμω, αλλά και ο καλλιτέχνης του σπιτιού, Κίτσος. Τότε ξεκινούν όλα…

-Η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη από την ΕΡΤ και δυστυχώς δεν σώζεται στο αρχείο της, παρά μόνο δύο επεισόδια, το πρώτο και το τελευταίο. Τα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς διεγράφησαν στις 14 Οκτωβρίου 1985.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ